для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Заради соків в спеку ми грохнемо країну...


Заради соків в спеку ми грохнемо країну...
Голова Ради підприємців при КМУ О.Продан звернулася до заступника міністра економіки України шановного (це такий префікс при звернення до громадян ЄС)  Валерія Тезійовича ПЯТНИЦЬКОГО з наступним:
 
    " До Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України надходять звернення від українських виробників освітлених та неосвітлених концентрованих соків, які експортують до країн Євросоюзу.
 
     На сьогодні на дану продукцію ставка ввізного мита до країн Євросоюзу становить 24,5% (код ТНВД - 2009791900) та 14,5% (код ТНВД – 2009799900) (до них), в той час як на імпортовану продукцію ставка ввізного мита складає 10%(до нас).
 
     У 90-х роках президент Молдови М. Снегур (у нас не такі) з метою покращення економічного становища країни домігся відміни мита для продукції молдовського виробництва (молдавани будують танки, ракети, літаки й т.п., тому у них аргументів більше). Таким чином, Молдова має більш вигідні умови та контракти, ніж українські виробники, та успішно експортує концентровані соки до країн Євросоюзу (коли ми будемо як молдавани, нам теж зроблять комунізм).
 
     З метою підвищення експортного потенціалу українських виробників, залучення додаткової валютної виручки та підтримання конкурентоспроможності українських виробників концентрованих соків, просимо Вас розглянути можливість клопотання перед Європейським союзом про скасування або зниження мита на ввезення концентрованих соків з України".
 
    Отже, завдяки фактично голові Митно-тарифної ради та головного "інтегратора" асиметрія в торгівельних стосунках складає майже 15%.! Враховауючи інтереси Європейського Союзу, шановний Валерій Тезійович відповів О.П.Продан таким чином:
     "Мінекономіки опрацювало Ваш лист від 12.06.2009 №205 щодо можливості клопотання перед Європейським Союзом про скасування або зниження мита на ввезення концентрованих соків з України та повідомляє наступне.
 
     Питання про скасування або зменшення ставок мита на ввезення концентрованих соків з України до Європейського Союзу може бути розглянуто у рамках офіційних переговорів щодо укладання угоди про зону вільної торгівлі, які на даний час ведуться між Україною та ЄС. Пропозиція українських виробників щодо скасування або зниження мита на ввезення освітлених та неосвітлених концентрованих соків до ЄС може бути включена до тарифного запиту України".
 
     Зона вільної торгівлі з ЄС (ЗВТ) питання перспективне і відстань до цієї перспективи може вимірюватися роками. Отже нам важко сказати, як далеко і на який хутір послав шановний Валерій Тезійович виробників разом з Оксаною Петрівною. І непомітно, як це було з СОТ,  шановний Валерій Тезійович, посилаючись на клопотання Оксани Петрівни, може поступитися ЄС інтересами, наприклад, машинобудівників, автомобілебудівників чи іншої більш актуальної для економіки галузі, в обмін на інтереси виробників соків чи ювелірних прикрас... Водночас, Валерій Тезійович, будучи вродженим дипломатом й одноосібним реалізатором політичної волі до "євро"-інтеграції, якби делікатно натякає: я Вам, може колись соки, а Ви їм сьогодні допоможіть щось поламати: чи технічні бар'єри перед імпортом, чи космічнобудівний  комплекс країни... ну так, дріб'язок для них і Вам взагалі нічого не коштує...
 
   З дурдому спеціально для Дурдому про дурдом. Вибачайте, якщо шось не так. Бо чи буває "так" в дурдомі?
 
   * В дужках курсивом примітки санітара
  
© Navi [17.07.2009] | Просмотров: 2351

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.0/10

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook