пароль
помнить
uk [ru]

Чому в інтернеті думки перемелені


Чому в інтернеті думки перемелені
Фахівці з інтернет-психології вважають, що «людина біля екрану читає не більше двох сторінок тексту, все, що за ними, не працює, бо вона йде далі» http://osvita.mediasapiens.kiev.ua/material/1508. Власні спостереження на нашому сайті дають схожий висновок: близько 80 відсотків користувачів Politiko здатні засвоїти з однієї публікації лише ОДИН силогізм чи нову для себе думку (все, що за ними, не працює), близько 15 відсотків можуть сприйняти дві, і тільки 5 відсотків – три і більше (якщо їх стільки набереться).  
Добре це чи погано, характерно для інших майданчиків, чи ні – то інша (цікава, до речі) справа. А зараз просто зафіксуємо цей факт, і зробимо з нього висновки. Як донести до відвідувачів концепцію, що має складну конструкцію? Наприклад, популярний мешканець сайту методично подрібнює і варіює свій План дій, і скоро, мабуть, досягне оптимальної порційності: одна публікація – один силогізм/думка. Тоді 100 відсотків читачів зрозуміють, що саме прагне їм довести автор.  
Цю тактику застосовують й інші автори. Не відаю, наскільки усвідомлено вони подрібнюють та варіюють свої пропозиції, але явище саме по собі цікаве, і тому розпочинаю маленький експеримент щодо з’ясування межі зрозумілого в одній публікації на сайті.  
Для цієї акції маю «рояль в кущах» – концепцію мережаної демократії для України. Більшість попередніх публікацій, хоч і були лише складовими частинами концепції, виявилися зрозумілими, в кращому випадку, фрагментарно, отже – не зовсім адекватно: про що свідчать пости і повідомлення. І це – на сайті з назвою Politiko! І це про ЄДИНИЙ НА СЬОГОДНІ ПОЗИТИВНИЙ сценарій для України. Єдиний – на превеликий жаль. Бо всі інші з виставлених на сайті – негативні (що цілком може бути), фрагментарні, тобто незавершені, або технократичні – утопічні від старту. (Хто знає виключення, прошу повідомити.)
Переконатися у тому, що МД – це таки єдиний (поки що) позитивний варіант на Politiko, може кожний, хто визнає формальну логіку. Отже, розпочинаю серію простих і коротких текстів з цієї проблематики під рубрикою МД. Постіть на здоров’я: враження і просто думки – вітаю, за аргументи – щиро дякую наперед, за лайку – в баню.
Першу публікацію подаю за пару годин.  
Олександр Тертичний
 

 

 
© tertychnyi [02.06.2011] | Просмотров: 1160

2 3 4 5
 Рейтинг: 30.0/12

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Войти или зарегистрироваться



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Забыл пароль :: Регистрация
пароль
помнить