для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чому в Україні опозиція "невиїзною" стала. З області в область


Чому в Україні опозиція
Дніпропетровська міліція розповіла, чому місцевих  опозиціонерів не випускають на публічні заходи в  інші міста
 
Реагуючи на чергові повідомлення в ЗМІ про заяви представників опозиційних сил щодо перешкоджання, точніше невипуску дніпропетровською ДАІ під різними приводами, організованих груп протестувальників на політичні заходи в інші обласні центри України, зокрема Київ та Севастополь, вирішив звернутися за поясненнями до Центру громадських зв’язків обласного управління міліції. Відправивши лист електронною поштою, незабаром за вказаною адресою проживання, отримав офіційну відповідь  за підписом заступника начальника головного облуправління МВС В.М. Кузьменка.
 
Ось тексти листування:
 
Звернення
 
В повідомленні сайту «Кореспондент»  під заголовком «У Нашій Україні та Фронті змін заявляють, що міліція не пустила їхніх активістів на мітинг до Києва», зокрема, йдеться про протизаконне перешкоджання співробітників дніпропетровської ДАІ  виїзду представників опозиційної до чинної влади політичної сили «Фронт Змін» до Севастополя задля участі в публічному заході – протестному мітингу з нагоди річниці  ратифікації Верховною Радою Харківських угод між Україною і Росією щодо продовження терміну базування російського Чорноморського Флоту в Криму.
 
Цитую:
 
«Так, у Фронті змін заявили, що міліція не випустила з Миколаєва та Дніпропетровська членів та активістів партії, які намагалися потрапити на мітинг у Севастополі, присвяченому річниці підписання Харківських угод.
 
У Дніпропетровську представники партії заздалегідь домовилися з перевізником, орендували автобус, однак відповідні органи не видали йому "шляхового листа", посилаючись на несправність транспортного засобу, зазначили в ФЗ.
 
Дніпропетровський Фронт змін домовився з іншим перевізником. "Однак за кілька годин до виїзду на акцію у нього раптово виникли проблеми з двигуном - автомобіль перестав заводитися, принаймні, так повідомив водій. Третя спроба виїхати з Дніпропетровська виявилася також марною. Цього разу представники партії орендували мікроавтобуси. Однак на під'їзді до місця збору їх зупинили представники ДАІ, які тривалий час "патрулювали" прилеглий квартал. Після нетривалої розмови з правоохоронцями водій підійшов до організаторів поїздки і сказав, що не поїде до Севастополя. Він пояснив, що йому погрожували проблемами у разі, якщо він погодиться і все ж повезе людей на мітинг ", - сказано в повідомленні партії.
 
Організатори поїздки знайшли ще одного перевізника. Однак за годину до виїзду він перетелефонував і повідомив, що буквально на виїзді з гаража його зупинили і запропонували два варіанти: або він з гаража не виїжджає, або відразу їде на штрафмайданчик, заявили у Фронті змін
».
 
У зв’язку з наведеними даними, виникають питання:
 
- чи відомі обласному керівництву Дніпропетровської міліції факти, викладені в цьому матеріалі?
 
- чи не час дніпропетровському обласному управлінню МВС міняти вивіску на «ГПУ-НКВД» у зв’язку з фактичним перетворенням дніпропетровського структурного підрозділу правоохоронної системи України на каральний репресивний орган боротьби з опозицією, переслідування інакомислячих та заборони проведення мирних зібрань, що є брутальним порушенням Конституції, основних прав і свобод громадян?
 
- на яких підставах опозиціонерам було відмовлено у виїзді з міста в конкретних вказаних випадках? Хто уповноважив ДАІ на взяття нею функції «заградзагонів» часів Голодомору?
 
- чому кожного разу, коли йдеться про організований виїзд протестувальників з Дніпропетровська в інші обласні центри для проведення політичних заходів, місцева ДАІ чинить тиск на перевізників та залякує всілякими штрафними санкціями, унеможливлюючи виїзд автотранспорту?
 
- чи не відчувають співробітники міліції, в тому числі ті (той), які (який) розглядатимуть моє звернення і даватимуть відповіді, що в їхньому відомстві відбуваються негідні справи?
 
Виглядає так, що міліція радше бореться з опозицією, ніж з правопорушниками.
 
У мене, приміром, на дворі багатоповерхового будинку за адресою вул. Героїв Сталінграда, 138, як збиралися особи для майже цілодобового розпиття спиртних напоїв за столиком, так і збираються, незважаючи на десятки (!) написаних про це і розміщених на різних Інтернет-сайтах статей, які в тому числі були надіслані до ЦГЗ УМВС України в Дніпропетровській області.
 
Правопорушники перебуваючи в стані сильного алкогольного сп’яніння, не дають спати по ночах, вони гучно лаються з використанням нецензурної лексики, періодично влаштовують між собою бійки, справляють фізіологічні потреби під деревами. А міліція якщо і приїжджає, хоча це буває далеко не кожного нічного виклику десь так годині о другій-третій, то обмежується усними зауваженнями і відпускає хуліганів. В результаті все повторюється чи не кожного дня і ночі.
 
Хіба таке неподобство, яке триває протягом останніх 6 (!) років, незважаючи на численні письмові, усні, телефонні звернення до квартальної, районної та обласної міліції, в тому числі обласний ЦГЗ та цикл публікацій на різних Інтернет-ресурсах, не заслуговує на дієву реакцію правоохоронців? Чи вони тут безсилі?
 
Натомість, вони рішуче і з успіхом борються з політичною опозицією. Роблять це по-бандитськи підступно, нахабно і цинічно.
 
Нічному терору по відношенню до добропорядних громадян з боку асоціального елементу міліціонери сприяють, і  в той же час самі охоче і з задоволенням тероризують опозиційних діячів: тверезих, організованих, дисциплінованих.
 
То що з вами, шановні, відбувається? Чи можна таку міліцію вважати адекватною? За що її співробітники отримують зарплату? Ви вже перетворилися на НКВД і радієте цьому? Коли цьому буде покладено край?
      
Відповідь міліції:
 

Членові НСЖУ,
автору персонального сайту «Спецкор»
Інтернет-блогеру
Олексію Мазуру

 
…Інформуємо Вас, що у своїй службовій діяльності Державтоінспекція як галузева служба МВС керується Законами  України, постановами Кабінету Міністрів та іншими нормативно-правовими документами, що регламентують її діяльність у межах наданих повноважень.
 
Керуючись вимогами спільного наказу Міністерства транспорту та зв’язку України й міністерства внутрішніх справ України від 04 березня 2008 № 250/100 «Про внесення змін до наказу Мінтрансзв’язку та МВС від 25.05.2007 № 450/167 «Про Основні вимоги щодо забезпечення безпеки перевезень при здійсненні нерегулярних пасажирських перевезень та порядок узгодження їх виконання», для здійснення нерегулярних пасажирських перевезень будь-який ліцензований пасажирський авто перевізник має отримати погодження на поїздку, які проводяться Державтоінспекцією МВС та Головавтотрансінспекцією Мінтрансзв’язку України.
 
Основною функцією Державтоінспекції при виконанні таких погоджень є перевірка відповідності технічного стану автобусів, які плануються для участі у перевезенні людей, вимогам чинних норм і стандартів у сфері забезпечення безпеки пасажирів, а також їх укомплектованості згідно вимог чинного законодавства.
 
Протягом квітня п.р  ані до ВДАІ м. Дніпропетровська, ані до управління ДАІ ГУМВС в області жоден пасажирський авто перевізник з питанням щодо погодження виїзду до м. Севастополь офіційно не звертався.
 
Будь-яких повідомлень щодо перешкоджання руху автобусів та неправомірних дій співробітників Державтоінспекції на гарячу лінію та телефон чергової частини УДАІ ГУМВС України в області не надходило.
 
З приводу нібито «невидачі працівниками ДАІ» шляхового листа» перевізникові, з посиланням на технічну несправність транспортного засобу інформуємо, що працівники Державтоінспекції взагалі не видають такий дозвільний документ, а лише контролюють наявність у ньому відмітки відповідального за технічну справність автобуса механіка та відмітку медичного працівника про стан здоров’я водія і його спроможність до керування транспортним засобом.
 
Окрім того, згідно пункту 1.1 спільно наказу Мінтрансзв’язку та МВС України від 10.01. 2006 № 1/6, зареєстрованого в Міністерстві  юстиції України 20 січня 2006 р. за № 48/11922 (зі змінами, внесеними згідно з наказом Мінтрансзв’язку № 765/504 від 19.10.2010), забороняється здійснення перевезень пасажирів автобусами у нічний час (з 10 години вечора до 6 години ранку), за винятком тих, що здійснюватимуться на маршрутах загального користування в режимі регулярних пасажирських перевезень, а також тих перевезень пасажирів, що виконуватимуться автобусами, обладнаними тахографами*.
 
Враховуючи, що у зверненні Ви вказуєте, що для поїздки перевізник запропонував представникам партій мікроавтобус, то цей транспортний засіб не може бути обладнаний тахографом, а значить перевезення пасажирів у нічний час доби і без погодження нерегулярного перевезення пасажирів йому заборонено.
 
За порушення вказаних вище вимог законодавство передбачає адміністративну відповідальність для ліцензованих пасажирських автоперевізників, тому планувати з будь-якою метою за межі області перевізник повинен завчасно, маючи для цього технічно справний транспорт, відповідно обладнаний та укомплектований та пройшовший відповідні дозвільні процедури.
 
За фактами численних порушень громадського порядку, розпиття спиртних напоїв за столиком в подвір’ї буд 138 по вул. Г. Сталінграду, у ході перевірки встановлено, що у поточному році звернень та заяв стосовно порушень громадського порядку за вказаною адресою до Бабушкінського РВ та Дніпропетровського МУ не надходило.
 
Працівниками УГБ ГУМВС в області спільно з старшим ДІМ Бабушкінського РВ ДМУ особисто здійснено виїзд за адресою вул. Г. Сталінграду будинок 138, на момент перевірки фактів порушень громадського порядку в подвір’ї двору не виявлено.
 
Протягом 2010 року відповідно до розпоряджень Дніпропетровського МУ співробітниками Бабушкінського РВ та полку ПС ДМУ були проведені профілактичні заходи в районі 12-го Кварталу, в ході яких притягнуто до адміністративної відповідальності 56 осіб.
 
З метою ужиття подальших профілактичних заходів на прилеглій до вказаної у зверненні адресі, відкореговано маршрути патрулювання ПС та особового складу за рахунок особистого часу.
 
З повагою, заступник начальника Головного управління
 
В.М. Кузьменко.
 
Виконавець –
Туленко Юрій Іванович.

 
Не знаю чому , але читаючи відповідь не міг позбутися думки, що за режиму Януковича опозиція набула статусу «невиїзної» (з одного міста в інше), що називається, в принципі, навіть якщо б в транспортому засобі був не один, а цілих три тахографи. За інших, тобто демократичних часів, приміром президентства Ющенка, з чим-чим, а от ані зі свободою пересувань, слова, зібрань, ані з тахографами ніяких проблем не було. Якось люди їздили куди хотіли, і коли хотіли. В тому числі й гуртом. І все було, Слава Богу, нормально...
 
*Тахограф — бортовий технічний пристрій вимірювання, призначений для безперервної ідентифікації і реєстрації в автоматичному режимі часу, швидкості руху й пробігу автомобілів, періодів часу праці й відпочинку водіїв. (довідка з Вікіпедії)
© spetskor [18.05.2011] | Переглядів: 3412
Мітки: #Янукович 

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook