для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Перший крок в розбудові української України.


Перший крок в розбудові української України.
Як і обіцяв шановнорму товариству, що після цих місцевих виборів, я розповім про шлях, ціль та мету, та концепцію побудови української України. В першому ІМХО я назвав власне ХТО має бути тим будівничим нашої дкржави.
Якщо коротко то це:  УКРАЇНСЬКА  ПОЛІТИЧНА  НАЦІЯ і з кого вона формується та які ознаки цієї нації, про це і було перше ІМХО: http://durdom.in.ua/uk/main/article/article_id/7883.phtml
 
Як і очікувалось ІМХО викликало цілу бурю несприйняття серед шовіністичної українофобської частини сайту. Чого варті лише перли:
А. Ковалевский 14.12.2010 12:03:55
особой надобности русскоязычный Юго-Восток Украины в  «мове»  (со всеми этими «штрикалками», «слухавками», «мапами») не испытывает.

Аяй 14.12.2010 12:15:56
У вас, "свидомые", национализм начинается не с языка, а с неприязни к другим национальностям, оправдывая это этно-языковым незнанием.
Ишь, ИМХО им пиши на украинском.А кер тебе! Вали на РУН, там это "в правилах".

А. Ковалевский 14.12.2010 13:28:25
В повседневной жизни никакой надобности в мове у нас в Харькове нет.

Валера 14.12.2010 14:56:55
То, чтон называют украинским языком сейчас - способ общения простого народа преимущественно в сельских местностях.
Украинствующая интеллигенция, кончено, тужится развивать эту мову путем внедрения слов "абы не по-москальски", но не очень у нее это выходит.
Об этом говорит отсутствие самодостаточной литературы, научных, исторических и философских трудов.
Наоборот, внедрение мовы в систему образования, и замещение русской литературы украинствующей литературой, было одним из факторов, существенно снизивших качество этого самого образования.
Учить украинскую мову? Ну, не такая это и задача, во-первых, а во-вторых - зачем?

Дончанка 14.12.2010 21:01:30
БРЕД, БРЕД, БРЕД.
Когда больше нечем похвалиться, хвалятся НАЦИОНАЛЬНОСТЬЮ.

І це при тому, що я жодним чином навіть натяком не виказував про якусь неприязнь до інших мов. Однак українофобія вочевидь глибоко засіла в мізках вище названих дописувачів, тому вести з ними діалогу я власне і не збираюсь. Що правда дивує, чого вони там же так незадоволені Януковичем і хочуть з ним боротись??? Адже він фактично виконав всі їх потаємні бажання:
1. РФ відкрито каже, що тепер Україна їм ліпший друг.
2. Флот залишиться ще на хто зна скільки років
3. Газ тепер дешевий, нє???
4. Россійський язик захищений як ніколи, з бюджетів всіх рівнів виділяються мільони на розвиток россійської мови, навіть де поде почали ЗАБОРОНЯТИ українську.
То ж чим вони незадоволені??? Всі оснвні моменти котрі були в передвиборчій програмі ПР і котрі дійсно могли бути виконані, ПР вже виконала. Мабуть ці люди просто незадоволені своїм соціальним статусом. Таке впринципі завжди буває за будь якого ладу.
 

Однак були ряд дописів котрі свідчили прсто про стурбованість вирішенням мовного питання у випадку якщо до влади в Україні прийдуть українські націоналісти і почнуть розбудовувати за допомогою отієї української політичної нації українську Україну.
Таких людей можна зрозуміти, адже до цього часу в Україні ще не було жодного українського націоналіста на чолі серьозних владних посад.
 
Тож відповім  як це буде:
Мовна політика:
1. Державною мовою (і єдиною)  буде українська
Обовязковим буде екзамен зі знання української мови для всіх держслужбовців та претендентів на виборчі посади. (Тобто людина має вміти читати, і вміти спілкуватись українською)
2. Мовна хартія котру наразі прийняли у спотвореному вигляді буде виправлена в частині національної ідентифікаціїі, а не носія мови. Що дасть:
а. Допомогти дійсно тим хто потребує допомоги (Татари, Гагаузи, тощо)
б. Ліквідувати спроби шовіністів по подальшій деукраїнізації і убезпечить (якщо в майбутньому таке станться) від мовної асиміляції представників нацменшин українською мовою.
3. Також буде прийняті зміни в існуючи закони, стосовно  про відповідальності посадових осіб за дискримінацію за мовною ознакою і порушення впорядкованої мовної хартії.
4. Буде створено державне видавництво літератури нацменшин котре і буде опікуватись ввідповідних підручників та іншої літератури.
5. Іноземні культурні центри та їх навчальні осередки повинні будуть узгоджувати свої навчальні програми з міністерством освіти і культури (це буде саме міністерство освіти та культури).
 
Ну, а в наступних  ІМХО буде про економічний розвиток, про державний устрій, про территоріальний устрій, тощо.
 

 

І на останок, для тих хто кричав про боротьбу з Януковичем і несприйняття Тягнибока, новина:
Віктор Федорович Янукович на днях долучився до рядів ВО "Свобода" і тепер є однопартійцем Тягнибока: biggrin
http://www.zaxid.net/newsua/2010/12/15/131812/
 
© Слово [15.12.2010] | Переглядів: 2127

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.3/38

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook