пароль
пам’ятати
[uk] ru

Про націдею, нацхарактер, нацдолю і все-все-все ..


Про націдею, нацхарактер, нацдолю і все-все-все ..

Коротенький вступ.

Навкруги нас лежить неосяжний світ. Найближче своє оточення ми розуміємо як простір і час (а на розуміння далекого світу і уяви не вистачає .. після того, як дослідники встановили, що світло, наш головний інструмент пізнання, має певний час розповсюдження, якщо користуватися земними часами).
 
Ніхто (особисто) не взмозі осягнути ВЕСЬ світ, поколупатися у всіх його дрібницях. Лише фрагменти світу є доступними для розуміння .. тай й то, за наявності достатньо вправних клепців. Навіть картина того життя-буття, що просуває нас у часі у найближчому до кожного з нас оточенні, і вона повною мірою є неосяжною для індивідуя .. Саме тому індивідуї товчуться на форумах, в першу чергу на ДД, щоб встромити свій пазл у загальну картину. Бо якщо індивідуй не виставить свого пазлу на загальний стіл для сприйняття іншими, то в його індивідуйній свідомості з цього пазлу може постати таке казкове ведіння, з яким потім виставлятися на-люди буде навіть небезпечно ..
 
Ну, тепер от іде пазлінг ..
 
Націдея
Багато хто з індивідуїв переймається націдеєю. Їм її не вистачає для гармонійного самовідчуття .. Не те, щоб ці індивідуї мають вже все, про що мріє кожний посполитий, і ось заключного акорду не вистача .. щоб посміхнутися долі остаточно (і з цією посмішкою жити-жити і вмерти). Ні, їм її не вистача саме тому, що без націдеї, як їм видається, посполиті ніколи не отримають того всього, про що кожний з них мріє у своєму закутку.
 
Без сумніву, що націдейно-залежні (яких, можна припустити, стає все більше навіть на сході і півдні) мають на увазі щось таке велике .. рожеве .. і чисте .. Але при тому щоб воно було дуже конкретним, таким, що гарантує приємні заробітки і взагалі добробут і особисте щастя.
 
Тут мені спало на думку, що як це я можу бути неосвітченим, якщо під рукою у мене лежить віртуальний світ знання .. треба лише простягнути руку .. І от, зразу ж і напнувся ..  Скажімо, засунемо носа в збірку "Україна в пошуках себе" (2007), де експерти викладають свої націдейні пазли .. хоча ні, не буду нічого копіювати, адже кожний має власного носа, має інет .. хай засовує індивідуйно .. От тільки процитую Юрія Сидоренко, менеджера по роботі з діаспорою УВКР (http://www.pravda.com.ua/columns/2010/02/6/4714492/): "Загально відомо, що чіткого визначення національної ідеї поки що не існує. Поговорюють навіть, якщо комусь вдасться сформулювати визначення національної ідеї, то він отримає нобелівську премію." Ну, це теж такий собі пазл до загальної картини. Тіпу: жодний козак не здатен обійняти баобабу, у відповідності до відомого закону Козьми Пруткова, підкріпленого моїми сентенціями у "Вступі". Обійняти не мона, але помацати мона .. От і згаданий Юрій, помацавши ідею з усіх боків, виводить таке: "Яким не було б визначення даного духовного феномену, і за формою, і за змістом - суть одна, в першу чергу, консолідація нації для певних здобутків."  
 
Непогано, здається .. Хоча пересмішники зразу ж вкажуть на ПР, яка непогано консолідувалася для "певних здобутків" .. А ми осмикнемо пересмикувачів - тут йдеть про націю, а не про ПР! Ну, звісно ж .. Пр у нас стоїть поза нацією, оскільки не має характерних її ознак - не вміє проникливо-художньо плакатись за поневічену долю, натомість консолідується наче зграя "для певних здобутків". Не знаю як ви, а я тутечки потрапляю у лабіринт, у якому повно дверцят з написами "донецькі" і "недонецькі" .. І я намагаюся вийти до золотих воріт з написом "нація" .. та от йдучі виключно по недонецьким написам, вийти на націю у мене не виходить .. Цікаво, а як дістався нації наш Юрко?
 
А може зліпити націю з грічкосіїв, бандерівців, донецьких, татарських, харківських, одеських ? .. ? .. ? .. ? .. ? Ідея виглядає фантастичною .. Ну, так і ми ж не пересічні центроєвропейці! І Он Янукович у нас - Президент! А Тимошенко у нас - вароффка! З таким фантасмогоричним потенціалом ми здатні на будь-що, включаючі випікання нації з донецько-галицько-татарської суміші ..
 
Нацхарактер
От за що я люблю українців-гречкосіїв, так це за їхній золотий характер .. Такого ніде в світі немає .. Розумні, лагідні, терплячі, роботящі, вправні в будь-яких справах, поетичні, романтичні, співочі .. За певних обставин люті, безжалісні, реалістичні .. Схильні со суфіксу -еньк- .. Популярні на всесвітніх ринках праці .. Полюбив би і інші характери, та часу не вистачає ..
 
Нацдоля
Досі шукають хоч що-небудь, що допомогло б їм втриматись у своїй державі .. називають це "пошуком націдеї" ..
 
Все-все-все ..
Все йде за планом, я це відчуваю .. Кожний крок є недолугим, нездарним, слабким, безвідповідальним, програшним .. Але в цілому все йде в правильному напрямку .. Нація ще не народилася, а вже її інтуція працює на повну .. Головне - посміхайтеся, пані і панове! Вороженькі нас не здолають, поки ми довіряємо своїй ломаній долі.
 

The DJ
 

© Карт [10.12.2010] | Переглядів: 1924

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.6/28

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати