для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

СТРАТЕГІЯ МАЙДАНУ


СТРАТЕГІЯ МАЙДАНУ
Викладене нижче бачення, переконаний, може бути повноцінною стратегією мирної політичної боротьби, реальним механізмом змін всієї країни в напрямку европейських демократичних цінностей, побудови громадянського суспільства.
 

Вимоги відставки уряду і перевиборів цілком справедливі – але в данний момент це дещо хибний, поспішний шлях. Під ці лозунги сьогодні не збереться великий Майдан – більшість думає, що перевибори зараз – це чергове міняння «шило на мило».
 

Сьогодні потрібна чітка координація дій і позицій підприємців –  ця координація вже є. Але в інформаційному просторі піаряться лише гасла «вето!» , «уряд у відставку!» і «перевибори!» А варто було б основний акцент зробити на оприлюдненні і широкому обговоренні по телебаченню, радіо, в інтернеті АЛЬТЕРНАТИВНОГО справедливого ПК.
 

На сьогодняшній день, на жаль, у підприємців немає власного політичного представництва. Але є БЮТ, що ніби активно підтримує протести і є в опозиції. Вони зайняли вичікувально-провокативну позицію, запропонувавши протестуючим збирати підписи за перевибори. Звичайно, багатьма в такому випадку відразу відчувається лише їх бажання прийти до влади, просто використавши массові протести.
 

Підприємці ж, та інші активні громадянські об’єднання мають поставити перед  БЮТом , як перед найбільш впливою опозиційною силою пропозиції-вимоги:
 
1) включити вимоги і конкретні  пропозиції  малого і середнього бізнесу в альтернативний ПК;
 
2) максимально широко висвітлити в суспільстві основні положення  альтернативного кодексу;
 
3) активно відстоювати спільний проект ПК в парламенті, у разі ігнорування владою – спільними зусиллями збирати Майдан;
 
4) представити суспільству опозиційні проекти інших важливих для країни кодексів і законів, забеспечити активну дискусію та обговорення основних положень проектів в суспільстві і ЗМІ;
 
5) забезпечити організаційну підтримку формуванню громадських організацій і об’єднань людей, що не були б «кишеньковими» проектами БЮТу,  а виражали б волю різних верств народу в конкретних пропозиціях, що мають бути враховані БЮТом у законах;
 
6) з іншими важливими кодексами і законами діяти за тією ж схемою, що і з ПК – активна  боротьба в парламенті, в разі ігнору – Майдан, що стоятиме ЗА конкретні проекти і їх положення, а не просто виступатиме з вимогою ветувати владний проект;
 
7) одним з головних етапів у боротьбі  має стати оприлюднення, активне обговорення в ЗМІ, просування в парламенті та за допомогою Майдану закону про вибори, що повністю змінить систему виборчого законодавства в сторону відкритості, прозорості, та забеспечення чіткої відповідальності політиків перед конкретними виборцями. Після його прийняття можна закликати весь народ до перевиборів усіх гілок влади і цей заклик буде підтриманий Майданом, що збере сотні тисяч людей.
 

Такий підхід більш послідовний і дозволить відстояти інтереси різних верств народу по важливим питанням, а не просто використати невдоволення народних мас політиками для приходу до влади. Такий підхід зміцнить довіру до оппозиції ,  що вильється в активність громадськості, в тому числі у підтримці Майдану, та у високі рейтинги оппозиції.
 

Це треба робити вже зараз  – бо без політичного представництва підприємці та інші верстви населення поки що можуть домагатися лише дрібних поступок, а БЮТ, та інші опозиційні сили без підтримки структурованого громадянського суспільства приречені  піти у небуття.
 

Якщо вам зрозуміла і близька викладена вище стратегія – розповсюдьте цю статтю якомога ширше.
 

Дякую за увагу, Ал.
 

P.S. Читайте продовження МАЙДАН. Не наступити на граблі знову.
© [27.11.2010] | Переглядів: 6094

2 3 4 5
 Рейтинг: 37.2/42

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook