для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Історія про релігії.


Історія про релігії.
(Факультативний курс для дітей з підвищеними матеріальними можливостями і  вадами морального розвитку).

Як відомо, свобода совісті і слова - основоположні здобутки сучасної Української держави. Користуючись цими фундаментальними свободами помноженими на повну відсутність будь-якої відповідальності, в Україні триває процес творення нових релігійних вірувань, культів, обрядів, тощо.
 
На перший  погляд - Україна звичайна європейська країна з набором традиційних конфесій та релігійних течій. Однак, згадані вище свободи і відсутність відповідальності, є надзвичайно сприятливими умовами для утворення та розвитку нових культів, які, поки що, не прагнуть виділятися з традиційних конфесій та течій, однак, де-факто, давно уже існують. Скромна праця автора покликана ситематизувати та упорядкувати існуючий стан речей, а також дати назви новоутвореним культам та релігійним течіям з метою їх означення де-юре.
 
Баблославні. Центром свідомості баблославного є любов. Страшна і безпощадна. Баблославний любить люто і бєшено. За любов може вбити, за духовні ідеали – продати маму. Але єдина річ, яка справді має значеня для духовного життя баблославного – кеш і реальне бабло.
 
Баблославні з охотою відвідують православні храми. Моляться широко, на сто баксів. Свічок купляють тонами, поклони б'ють годинами. У православних храмах, баблославні люблять стояти спереду, у ВІП-секторі, зразу після зони дії кадила, в зоні роботи телекамер.
 
Піст у баблославних Донецького Паханіату починає і закінчує  Віктор Кабаноборєц Іконою в Лоб Усікновенний. Баблославні – високодуховні. За криве слово можуть і переїбати.
 
Люблять називати себе православними, однак, від православних, навіть чисто візуально, відрізняються тим, що коли хрестяться, ліву руку з кишені штанів не виймають.
 
Баблославні люблять все на світі, окрім жидів, масонів, НАТО, запитань про фінансування чартера до Єрусалима на транспортування Благодатного Вогню і тих убогих, які в церкві товпляться та заважають купити свічку.
 
Основні догмати баблославного:
1. Бог не фраєр.
2. Я – не лох.
3. Рейтинг – не презерватив, одним духом не надуєш.
 

Ленінообрядці – баблославні старого обряду. З їх лона, після реформи  1991-го року вийшло сучасне баблославіє. На відміну сучасних баблославних, залишились вірними справі Маркса – Енгельса – Леніна. Поклоняються мощам Лєніна і Москві, бо в Москві мавзолей і каса.
 
Згідно з релігійними віруваннями Ленінообрядців, всі люди жили у раю, який звався СССР, «гдє било всьо, даже дєфіцит!». Після спокушення ковбасою і сексом, людство прогнали з Соціалізму в Капіталізм, щоб «у поті лиця свого добувати хліб свій».  
 
Ленінообрядці єдині баблославні, які вірують у надприродне – в Комунізм. І, хоча, вищі клерикальні кола Ленінообрядців уже давним-давно перейшли з Ленінообрядчества у звичайне баблославіє, проте, вони абсолютно точно дотримуються всіх обрядів і традицій Ленінообрядців.
 
Літургії Ленінообрядців відбуваються щороку 1, 9 травня та 7 листопада. У ці дні Ленінообрядці носять на грудях ікони Леніна-Сталіна та подовгу моляться за руйнування всього існуючого біля статуй свого лисого бога.
 

 
Греко-рагулики. Греко-рагулики знають абсолютно все на світі. Греко-рагулики люблять ходити у ті ж храми, що й греко-католики. Однак, вони краще знають як молитися, де молитися у що вдягатися і як стояти.
 
Греко-рагулики непогрішні, як Папа і непохитні у вірі, як апостол Петро. Якщо Папа і апостол Петро так не вважають – то є їх власні проблеми.  
 
Кожен греко-рагулик сам собі богослов, моральний авторитет і непогрішна воля. З давніх – давен греко-рагулики мріють обрати собі замість Папи Римського Папу Львівського. Але як можна обрати одного Папу серед стількох непогрішних?! Тому вони вимушено визнають того самого Папу, що й греко-католики.
 
Греко-рагулики є еталоном українця. Якщо українці так не вважають – то є їх власні проблеми. Греко-рагулик говорить тільки українською мовою і тільки у Львові. У Києві, Харкові, Донецьку, Одесі та Криму греко-рагулик говорить тільки російською, «бєз памілак».
 
Греко-рагулик любить Паску, Різдво, шинку, кишку, гроші, владу  і Україну. Греко-рагулик не любить піст, пісну бульбу, маскалів, жидів, владу і Україну.
 
Якщо греко-рагулик займає посаду, він будує хату на три поверхи і купляє «Мерс» з підігрівом сидіння. Все це йому допомагає здобути власна тяжка праця і кмітливий розум.
 
Якщо греко-рагулик не може купити «Мерс» і збудувати хату, то йому заважають це зробити маскалі, жиди і «вся тота проклята Україна».  
 
Греко-рагулик любить культуру – він може обладнати у приміщенні музею файну кнайпу в історичному стилі. Греко-рагулик – чесна людина. Він ніколи не візьме більше двох хабарів за одну справу. Хіба би забувся.  
 

 
Рускоязичники. Деякі дослідники ототожнюють їх з баблославними та Ленінообрядцями, не виокремлюючи у відособлену конфесію. Однак, і для баблославних і для Ленінообрядців існує тільки один бог – Бабло. Іпостасі Бабла значення не мають.
 
Рускоязичники ж поклоняються не тільки всім відомим втіленням Бабла, а й вважають, що кожне з них є окремим божеством. Окрім того, в рускоязичників надзвичайно важливу роль відіграють жерці і відьми. Найвідомішою жрицею рускоязичників є Наталія Конотопська та її відьмак Мраченко.
 
Сенс життя рускоязичників полягає у війні з двома втіленнями сил зла – НАТО і мовою. У міфології русскоязичників НАТО – злобний агресивний військовий блок ,який має на меті «парабатіть і захватіть». Також НАТО топче «сапагом» Священну Землю.
 
Мова, у міфології русскоязичників, придумана в Австрійському генштабі для того, щоб НАТО могло «захватіть і парабатіть», а також для того, щоб «сапог» топтав Священну Землю.
 
Головним Тотемом русскоязичників є Язик. Згідно з віруваннями русскоязичників Язиком можна не тільки їсти, цокати і дражнитись, а й спілкуватись.
 
Русскоязичники чекають пришестя бойових літаків СУ-34 з Путіним на борту, який всім так заточить язик, що він ніколи більше не зможе сказати мову.
 

Кризопоклонники. Кризопоклонники чекають Дефолту. «І вострубить «Інтер» і вийде Яценюк в прямий ефір, і буде Фірташ одесную його, і Микола Янович на фоні ВВП. І станеться, що третя частина депозитів не вернеться своїм вкладникам! І зробляться сльози гіркими, як полин і багато людей попадуть на бабки. Та не просто на бабки, а на серйозні бабки. І буде плач і стогін.» (Офігеніє від Пинзеника, 1-13)
 
Так як, Кризопоклонники вірять, що живуть в Останні Часи, то живуть, наче в останній день. «І яко же хочеш забрати депозит – відкоти тридцять процентів, а, поєлику, є Тимчасова адміністрація – то і сорок п'ять віддай. За менше ніхто і терти не буде, істину базарю!» (Катехізис антиколектора).
 

Шустромасони. Сенс життя шустромасонів полягає в тому, щоб знайти антисеміта. Шустромасони шукають антисемітів всюди, де тільки можуть. Якщо шустромасони не можуть знайти антисеміта – вони прагнуть його виростити.
 
Дбайливо вирощений своїми власними руками антисеміт є неоціненним скарбом і, як правило, володіє іншими прекрасними властивостями – расовою і національною нетерпимістю, агресивністю.
 
Знайдених антисемітів шустромасони випускають в ефір. Коли у світі не залишиться жодного антисеміта, настане Кінець Світу і шустромасони стануть простими баблославними, кризопоклонниками або греко-рагуликами.
 

 
Свідки Мамони  мають торбу від ноутбука на плечі, одягнені в краватку. Свідок Мамони живе Корпоративним Духом. Харчується по каталогу. Там же і одягається. Життєві цикли точно відповідають каталожним періодам.  Розмножуються семінарами.
 
Свідки Мамони вірують у Процент від Обороту, Компанію, Структуру і Багаторівневий Маркетинг. Не зважаючи на те, що Свідки Мамони надзвичайно різноманітні (спеціалісти нараховують понад сто течій – від «Тих, що йдуть з «Емвей», до «Сестер Марії Кей», від «Осіянних Оріфлеймом», до «Намаханих Кінгз-Капіталом».) у них є спільні основоположні догмати.
 
Свідки Мамони переконані, що спасіння можливе тільки в Структурі. Рай земний має конкретну адресу і знаходиться, як правило, за морями-океанами – або у м.Ейда, штат Мічіген, або у Брукліні. Не суть важливо, де, але він реальний і цілком досяжний – просто Компанія зробить тебе щасливим, якщо ти будеш наполегливим і зможеш привести у Структуру якомога більше прозелітів…  
 
Якщо ти здашся, то винен у своєму нещасливому житті ти будеш сам – ти будеш ходити на роботу (цей клятий job!) за мізерні копійки – двісті (триста, шістсот, тисячу…) баксів в місяць. Ти будеш пахати на Івана Іванича і твої діти вічно будуть рабами. А у Компанії ти одержиш Свободу (можливість працювати на Дага і Джея) і великі гроші – двісті (триста, шістсот, тисячу…) баксів в місяць!
 
Центральним фактом у святому письмі Свідків Мамони є легенда про те, як на одній презентації Діамантовий Спонсор зумів почистити зуби п’ятьом тисячам людей однією краплею зубної пасти «Блістер», нагодувати їх однією вітамінкою «Суперлайт» і очистити  однією краплею універсального миючого засобу проти плям «LOH». Після цього, всі п'ять тисяч негайно досягли 21% і нірвани…
  
 

 
Це далеко не повний перелік нових культів та вірувань сучасної України. Адже, крім названих ще є Юліани – демократична секта, яка живе за власним – Юліанським – календарем, де відмічають всі критичні для уряду дні, вірять в кури по 13,20,  долар по 6,50 і в коаліцію зі 114-ти депутатів. Є Програмісти Останнього Дня, святий вечір у яких щоп’ятниці, пиво – сакральний напій, а день останній перед здачею замовлення – єдиний день для роботи…
 
Та хіба всіх перелічиш? А чи треба? Сподіваюсь,  мені вдалось показати основні тенденції розвитку нових релігійних вірувань і культів. Вони тісно переплітаються між собою і іноді легко сплутати греко-рагулика з баблославним, а кризопоклонника зі Свідком Мамони. Залишається тільки сподіватись, що ми зможемо відрізняти цих нових «віруючих» від звичайних людей, які ще пам’ятають, що три персти не обов'язково повинні складатися в дулю.
© Канаріс [15.05.2009] | Переглядів: 7438

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.1/26

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook