для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Довга дорога на х…


Довга дорога на х…
Страшно, коли в запалі державотворення та розвитку правового суспільства, наші чиновники разом з політиками беруться за покращення життя ще від учора. З 1 січня 2010 року в дію вступає «Закон про засади запобігання та протидію корупції».
 
Ще 11 червня наш дорогий гарант підписав це диво законотворчої мислі, а, позаяк, воно «несподівано» вступить в дію з Нового року, то поступове розуміння до суспільства про положення цього закону приходить тільки тепер. До законотворців та гаранта, воно, схоже, дійде тоді, коли їм спалять хату та наб’ють рило.
 
З 1 січня 2010 року фактично будь-хто, хто займається хоча б якоюсь підприємницькою діяльністю, будь-хто, хто працює за сумісництвом, будь – хто, хто сам, без допомоги держави живе та працює – стає корупціонером! Не вірите?!
 
У пунктах 1-3 «Закону про засади запобігання та протидії корупції» перелічена ціла купа суб’єктів відповідальності за корупційні правопорушення. Серед них є Президент та прем’єр-міністр України, Голова Верховної Ради та ціла купа інших високопосадовців. Там перелічені депутати, судді, військові, прокурори, міліціонери, держслубовці та купа іншого люду, які, безумовно, потребують контролю за собою в частині запобігання та протидії корупції.
 
Однак, для чого в цьому законі наведені: «особи, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків, або особи, спеціально уповноважені на виконання таких обов'язків в юридичних особах, а також фізичні особи – підприємці», убийте мене, я не знаю.
 
Читаємо далі диво законотворчої думки від вітчизняних борців з корупцією, які купляють собі костюми вартістю в 200-300 середньомісячних зарплат «біомаси». Отже, усім, державним службовцям, представникам влади, КЕРІВНИКАМ ПІДПРИЄМСТВ ЮРИДИЧНИХ ОСІБ УСІХ ФОРМ ВЛАСНОСТІ ТА ПРИВАТНИМ ПІДПРИЄМЦЯМ заборонено: «займатися іншою оплачуваною або підприємницькою діяльністю (крім викладацької, наукової та творчої діяльності, медичної практики, інструкторської та суддівської практики із спорту, що здійснюються в позаробочий час) безпосередньо або через інших осіб, якщо інше не передбачено законом.»
 
Тобто, робота за сумісництвом простого громадянина, який є, наприклад,  завгоспом на будь – якій юридичній структурі, отже, «обіймає посаду пов'язану з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов'язків» є нелегальною. Директор найменшого ТзОВ, ПП чи голова кооперативу не може працювати ще на одній роботі – це злочин. Головний бухгалтер будь-якої фірми не може здійснювати підприємницьку діяльність і вести бухгалтерію ще якоїсь фірми чи приватного підприємця – це злочин. Взагалі, цілком легальна праця за сумісництвом людей, які не мають жодного стосунку до державних органів та бюджетних грошей вважається корупцією!
 
Це ще не вся колекція кретинських обмежень, що діятимуть з подачі наших законотворців.  Ось маєте ще ситуацію. Ви створили собі свою приватну фірму і стали там директором? Ви корупціонер! Ви не маєте права керувати своїм власним підприємством. З точки зору нового закону – це злочин. То, може, поставити керувати власним бізнесом свого брата, свата чи дружину? Теж не можна! Бо закон нам говорить однозначно, що нам, простим громадянам не можна: «3) входити, у тому числі через інших осіб, до складу органу управління чи наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку (крім випадків, коли особи здійснюють функції з управління акціями (частками, паями), що належать державі, та представляють інтереси держави в раді товариства (спостережній раді), ревізійній комісії господарського товариства), якщо інше не передбачено законом;»
 
Але не варто, зовсім не варто впадати у відчай, якщо ви діяльна людина і хочете працювати більше і цілком законно! У вас з’явиться можливість працювати за сумісництвом у тому разі, якщо ви станете депутатом Верховної Ради, депутатом місцевої ради, директором бюджетної (!)  установи чи, хоча б, помічником народного депутата. Цим людям дозволено те, що заборонено простим підприємцям і найманим працівникам – суміщати посади і легально одержувати додаткові доходи. Ви маєте сімейний бізнес? Законно ви не можете ним керувати, тому найміть собі «зіц-прєдсєдтєля» у вигляді народного депутата. Де тут корупція? Нема, згідно з новим законом. Депутату можна все. Власне, хто б і сумнівався…
 
Закон про засади протидії і запобіганню корупції – це закон, що ні в якому разі не допускає появи у владі чесних людей. Це системний закон, покликаний зробити вразливими до репресій найактивніший, найпродуктивніший і найнезалежніший прошарок суспільства – малий і середній бізнес. Це ті, хто не випрошує подачки у вигляді 50 гривень доплати до пенсії. Це ті, хто хоче рівних правил конкуренції або хоча б якихось правил у цій країні. Це ті, хто не просить у держави практично нічого і утримує цю державу, буквально,  на своїх плечах та руках. Їх не просто заганяють у тінь. Їм забороняють працювати і законно збагачуватись у принципі. З нового року будуть пильно перевіряти всіх керівників навіть найменших підприємств – шукатимуть чи, бува, нема крамоли? Чи не працюють керівники комерційних (!!!) фірм, бува, ще у якихось комерційних фірмах або чи не є вони підприємцями?
 
Чітко не виписано, чим же загрожує таким людям порушення частини 2 статті 4 «Закону про протидію та запобігання корупції» але абсолютно ясно, що «рішеніє вапроса» з компететними органами, а це - «…спеціальні  підрозділи  по  боротьбі  з організованою злочинністю  Міністерства  внутрішніх  справ  України,  податкової міліції,  по  боротьбі  з  корупцією  та організованою злочинністю Служби безпеки України,  Військової служби правопорядку у Збройних Силах України… Генеральний    прокурор    України   та підпорядковані йому прокурори» буде можливим просто через те, що ідіотизм наших законів компенсується їх цілковитим недотриманням. Нові побори, нові такси, нові витрати. Що ж, ми зможемо пережити і це також. Бізнес просто піде в тінь, хто з дуру ще залишився на світлі, а от держава, схоже, остаточно піде нах.й, тобто туди, куди давним давно вказав напрям колишній депутат Волков.
 
А хто ж посилає бізнес у тінь, а державу – на адресу, вказану Волковим?
 
Ось тут вони всі: фракція БЮТ майже у повному складі, 34 з 72 депутатів НУНС, повним складом фракція комуністів та «Блок Литвина» - вони голосували «за» цей закон. От тобі й ліберали-ринковики, от тобі й солідаристи, от тобі й борці за народне благо! А Віктор Андрійович Ющенко! Цей титан економічної думки, палкий прихильник вільної конкуренції, свободи особистості та свободи підприємництва! Чому він підписав такий закон? Невже не читав, що він підписує?!
 
Мені прикро. Серед моїх знайомих є два депутати Верховної Ради України. Цих людей я вважаю порядними і розумними людьми. Але зараз я хочу запитати. Андрію Віталійовичу, Анатолію Степановичу ви що, навіть не читаєте ЗА ЩО ви голосуєте?! Чи ви мене особисто таким чином на х… послали? Задовга дорога. Могли б простіше. Очі в очі. Принаймні і я б щось відповів, бо зараз не маю змоги – багато клопотів. Про всяк випадок, згортаю підприємницьку діяльність.
© Канаріс [20.12.2009] | Переглядів: 13101

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.1/81

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook