для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Незворотність третього закону Ньютона


Незворотність третього закону Ньютона
16 елуля 5775 року від сотворення Світу Верховний Кібуц намалював державі нову конституцію. Так, вони за звичкою називали «конституцією» оте, яке діє за ніпельним принципом - «для своїх – все, для решти – закон». А народ і не проти, бо - «дракон навів порядок»...
46 автобусів з різноформатними ментами паслися навколо. І це - без маленьких бусиків. Враження було – наче у 2013 рік повернулися. Не вистачало тільки тітушні. Але деякі характерні тіпочки в зелено-плямистому без шевронів, які крутилися біля ментів, явно не були схожі на фронтовиків. Схоже, що тітушня у нас тепер вся в «правоохоронних» органах. Можливо, навіть на зарплаті.
Були звичайні традиційні заклики до влади бути чемними, не красти більше ніж папередники, поважати Україну і не чіпати Конституцію.
Як ви знаєте, були прапори Свободи, ляшка і асоціації власників зброї. Асоціянти не парилися Конституцією а лише вільним володінням зброї. Думаю, що то були продавці.
Але відразу виникло питання: а що, решту правих партій питання запланованих змін до Конституції не парить? Тобто, їм це дійсно пофіг – що буде далі з Україною чи вони просто не розуміють цього? Де гордий сокіл Джердж, де невтомний націоналіст і відомий златоуст Брацюнь? Де їхні колони непримиримих патріотів, які б’ють себе на партзборах копитами в груди? Соромлюся запитати: а де ультранаціоналістичні організації? В підпіллі? Чи це їх також не парить? Тоді – що їх парить і коли вони вийдуть з підпілля?..
Де все це плакатне воїнство, яке раз на чотири роки виринає з небуття, щоби безкомпромісно поборотися за нашу любов у збоченій формі, що ми власноруч і фіксуємо у бюлетені?
До речі, а що там УНП? Ще існує? Тоді розбудіть її. Прийшов час цій партії встати у весь свій гігантський всенародний зріст і дістати гостру шаблю з кишені елітних кальсонів від «версачі».
А отой «Рух» - ще кудись рухається чи непорушно завмер на шпальтах історії в горделивій позі дохлого лева?
Один трупний сморід навколо нашого політикуму. Але ж про це говорити – то є непристойно, чи не так? Це як в домі повішаного – про шовковий шнурочок… Якось на одному з’їзді патріотичної партії з багаторічним стажем, якщо конкретно - то Республіканської, коли навколо лунали гордливо-патетичні вигуки на кшталт – «Ми – найкращі, найперші і найпатріотичніші і ми будемо фореве!» - я скромно запитав: то все, звісно, класно, але чи не бажає шановне панство побалакати про причини рейтингу на даний момент - 0,1%? Бо це не рейтинг, це – діагноз. Але про це шановне панство балакати не мало наміру. Ну, і як ви розумієте, навіть сама така ідея – то є злобний камінець, кинутий рукою Москви в наше прекрасне і монолітне партійне болото.
А в результаті багатомільйонна нація, яка не має свого повноцінного політичного вираження, тупо в режимі он-лайн пасивно спостерігає, як її позбавляють державності. Унікальна ситуація. Це як сидіти в каюті Титаніка, калатати чай в склянці і спостерігати за початком процесу занурення, все ж відкидаючи саму можливість піти на дно.
Щодо гранати, від якої загинув боєць. Точніше – три бійця і один в комі. Воно якось так пробігло вчора стрічкою по зомбоящику – троє плюс один в комі – чисто, як повідомлення з російсько-української війни, на зразок – «200 – 5»… Без імен, без фото загиблих – гола статистика для калькулятора. Лаконізм в освітленні загиблих – вельми характерна риса нашої влади. Це ж якщо здохне яка-небудь падаль з їхнього тераріуму – О, тоді вони викурять кальян фіміаму і виллють на могилку по відру крокодилових сліз. А оці, які в зеленому і броніках?.. Достатньо і цифри. Списали і забули.
Значить, загинув від осколка, який прошив бронік… Чи від кулі?.. Ні, таки з третьої спроби хірурги вирішили, що все ж від осколку. Знаєте, вони такі схожі – куля і осколок – тут будь-хто заплутається. А паталогоанатоми – вони люди цивільні, звідки їм знати… Тут поки мент чи СБУшник не підійде, сам не помацає і не скаже, що то – ніхто і не здогадається.
А ще легка граната накосила сотню поранених. Сотню, Карл!.. Ні, сто двадцять… А в принципі – не важливо. За слова у нас вже давно ніхто не відповідає. Між тим «люстровані» беркута вже накручені з-пів оберта і готові до реваншу. Думати їм устав забороняє, але рефлекси щелеп працюють. І вони вже знають, хто їхній ворог і «папа» майструє їм гарну кришу. Все йде за планом і наш «рейхстаг» палахкотить – як мангал в курортний сезон. Тільки встигай м'ясо підкидати.
І, до речі, чого влада так париться – хто саме кинув ту гранату? Дайте всім амністію, як сепарам, та й забудемо… Нє?..
© sampo [02.09.2015] | Переглядів: 5235

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.8/85

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook