для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Інший українець


Інший українець
Епіграф: «Донецкий человек, в отличие от всех остальных – обманщиков, воров, пидоров, недонецких олигархов и прочих душителей шахтерского духа, – никогда ни в чем не виноват, к тому же он не нарочно, он плохого не хотел и войну не звал – ну, по крайней мере, на свою территорию. Наоборот, он честно пытался остановить украинские танки на границе Донбасса, чтобы российские успели выдвинуться им навстречу по цветам, рассыпанным на гостеприимных донецких дорогах счастливыми местными жителями, и война, таким образом, велась бы где-нибудь в других областях Украины, в то время как Донбасс нежился бы в объятиях Путина на правах субъекта федерации, бухая и плотно закусывая». В. Рибніков
 
Вибачте, шановний читачу, за може задовгий епіграф.
 
На ІМХО, як це не здається дивним, сподвігло оце (границі цинізму існують?), розміщене на Лінкодромі знаною донечанкою «до мозгу костєй»: Дончане погибают в АТО наравне с другими украинцами. (підкреслено мною).
 
Порвало навпіл! Я, як типовий представник «другіх українців» (жодним чином не маю відношення до богоізбранної Лугандонії, корміліци та поїліци всея прогресивнага человечества), нєдоумєваю:
1. Ну добре, поділ на донбаський народ та «другіх українцев» відбувся ще при совку. Але погляньте на карту, яку наводить ресурс, розрекламований мешканцем житєлєм лугандона, а відтепер Києва, (даю посилання на всю статтю: http://novosti.dn.ua/details/256042).
 
Перепрошую, це було б смішно, якби не стосувалося людських життів/смертей.
 
Так от, полеглих (честь їм та пам’ять на віки вічні) вояків вихідців славного «сопротівляючогося» даунбасу – скільки? А в Дніпрі – скільки? А в інших областях/містах? І ця читачка/писачка розбазарює це інформаційне повідомлення під шляхетним заголовком «Дончане погибают в АТО наравне с другими украинцами». Ще раз ...*
 
*... – означає нецензурну лайку матом, яка не лічить «іншому українцеві», а лише даунбаському народові.
 
2. Я не торкаюся зараз «високих матерій» типу президента та претендентів на цю посаду. Не тому, що вони поза критикою, а тому, що вони, здається, доцарювалися. Подивимось хоча б на платіжки, що отримаємо наступного опалювального сезону.
 
Але повернемось до наших баранів (revenons à nos moutons, як казала нєзабвєнна Женералъ).
Отже я - «інший українець», маю загинути в більшій кількості в боях за Донбас, ніж каста «донецьких»?
Я - «інший українець», маю спостерігати наплив до Києва номерів автівок АН та ВВ? (Розумію, що то щирі українці-біженці з марками авто щонайменше Toyota тощо. Лише одного разу зобачив вбиту вщент «шестірку» з номерами ВВ – може сєпар?)
Я - «інший українець», маю підлаштовуватись під совковий мозок лу-ю-зерів з даунбасу?
 
А ще є список того, що має виконувати українець, але який не торкається ні в якому разі Donbass-people-Putin-vvedi-voyska та який далеко не вичерпний, В них до нас ще є багато чого «пред’явити».
 
Тому, не вельми шановні жителі даунбасу (окупованого чи ні), ви ...* нікому не потрібні, якщо вважаєте себе пригніченими (хоча всі, крім вас, розуміють, ким та як ви пригнічені), якщо не вважаєте Україну рідною землею, не ...* мізки «іншим українцям».  
 
Це не все, що я хотів сказати, та не у всіх виразах, що того заслуговують.
© a_french [28.07.2015] | Переглядів: 9320

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.9/59

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook