для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Узурпація - Криза - Майдан, таким є природний шлях авторитарної системи


Узурпація - Криза - Майдан, таким є природний шлях авторитарної системи
Коли в голові науковця продзьобується ідея, яка зросла з заплідненого допитливістю яйця підсвідомості, вона прагне оприлюднитись. Якщо ідея маленька, то при оприлюдненні з неї виходить т.зв. «лист в редакцію».
 
Отже, цього разу «лист в редакцію Спортлото» має таку наукову назву:
 
«Кризи авторитарної системи України і «майдани»: циклічність нашого буття».
 
Авторитарна система управління, під якою ми 23 роки протягуємо своє єдине і неповторне життя, двічі доуправлялася до «майдану» і прямо зараз на наших добрих очах прямує у третій «майдан». І що цікаво, так це оце: і перед М-1, і перед М-2 відбувалася т.зв. «узурпація влади Президентом».
 
Кучма збирав собі повноваження, як Путін збирає землі – поступово і з напрягом. М-1 відібрав у Президента надмірні повноваження і повернув їх парламенту. А Янукович збагатився повноваженнями Кучми одним махом – через КС. І в нагороду отримав М-2.
 
Так ця система і функціонує – Президент узурпує повноваженя, а Парламент їх (через «майдан») повертає. Закономірність однака ..
 
Ну, здавалося б .. Мав же бути у Президента хоча б один радник (та та ж Ганя у Януковича), який би йому, йолопу, пояснив зв’язок між узурпацією повноважень і «майданом» як неминучим засобом передачі повноважень взад до ВР!
 
Можливо, що такий радник був і щось таке він радив. Але пораду «не узурпувати» Президенту важко сприймати. І не від того, що він є узурпатором за його природою, а від того, що в форматі декількох пап ця система починає розвалюватись.
 
Ми вже мали змогу спостерігати, як функціонують «два-центри», на прикладі Ющенко-Тимошенко і Порошенко-Яценюк. Якби не Путін, то криза у стосунках між Яценюком і Порошенко вже трапилась би і ми розуміємо, хто виявився би переможчем.
 
Отже, в авторитарній системі Президент природним чином прагне узурпації. І він її досягає, хоча перед тим він має здолати ПМ і нахилити ВР.
 
І в результаті отримати М-3.
 
Spider
© Карт [21.04.2015] | Переглядів: 2045

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.3/28

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook