для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Росію душать повільно.


Росію душать повільно.
У Франції 17-го ст. був такий суперінтендант фінансів Нікола Фукє – веселий тип, який розпоряджався фінансами Франції так, що будував собі палаци і влаштовував паті, яким заздрив сам король. А оскільки звали короля Людовік 14-й, то Фукє було вирішено позбутися. А оскільки вплив Фукє був такий, що просто відправити його у французький НКВД не випадало, король вирішив ударити по найбільш ерогенній зоні Фукє – по гаманцеві. Король став сам організовувати одне паті за другим, а Фукє як головний по розпилу бабла мусив це все оплачувати, аж поки чесно розкрадене бабло не закінчилося. За ним закінчився і Фукє.
 
А тепер про наші реалії.
За афігезної важливості подіями, як-то – базари навколо конвою Ахмєтова та промовою Путіна, всі ми хором пропустили подію скаженої важливості – Російські державні компанії розплатилися по боргових зобов’язаннях грудня 2014 р. Але як розплатилися?
 
Раніше щоразу як Москві треба було розплачуватися по боргах своїх типу приватних компаній (Газпром, Роснєфть, Роснано, тощо) і «правильних» олігархів – вона перезаймала гроші в європейських банків і ними платила по кредитах. Та у зв’язку з КРИМНАШем та агресією Росії в України, російські компанії потрапили під санкції і доступ до кредитів для них тепер закритий. А по боргах платити треба. Тому Центробанк РФ видав компаніям-експортерам кредит в рублях, ті розплатилися по рахунках в середині Росії, а банки в яких швидко опинилася надмірна рублева маса, кинулися на ці рублі скупляти валюту. А валютна виручка експортерів у Росію не пришла – нею заплатили по кредитах.
 
Те що походу пузиком на бетон ліг російський мідл-клас, Кремлю до лампочки – барє проблемами холопів не переймаються.
 
В такий спосіб нам продемонстровано механізм за яким надалі будуть гаситися борги. Центробанк РФ як Попандопуло намалює рублів, видасть їх експортерам, ті розплатяться виручкою по кредитах, а рублі викинуть на ринок, аби дорогі росіяни знову побалділи від інфляції. Реально?
 
Реально. Та от лихо – сукупні борги російських компаній становлять 610 млрд зелених американських баксів, тоді як резерви Центробанку РФ, за даними Economit – 200 млрд. І взяти бабла Росії ніде – ціна на нафту вже бабахнулася нижче 60-и, а в кредит Росії ніхто не дасть.
 
Висновок. Неспішність Заходу, яку багато хто сприймає за слабкість насправді такою не є. Просто західний Казанова, вже розставив всі потрібні пастки і тепер насолоджується пручаннями панни Росії, яка ще навіть не здогадується що всі її пручання (хоч будуть вони, хоч ні) приведуть панну Росію в одне й те саме місце – в позу рачки. Де зроблять з нею все, що робиться в таких умовах і позах, з усім моральним та сексуальним задоволенням.
 
А поки що можна почекати, поспівчувати, навіть якогось додаткового бабла з нещасної отримати. Результат вже очевидний.
 
Як казали в часи моєї юності на вулицях Запоріжжя в таких випадках: «Піймав лоша – души не спіша».
 
Дмитро Калинчук
© Дракон [21.12.2014] | Переглядів: 5146
Мітки: #Путін  #Медведєв 

2 3 4 5
 Рейтинг: 45.3/45

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook