пароль
пам’ятати
[uk] ru

Українська Конфедерація


Українська Конфедерація
Моя попередня стаття була нещадно замінусована. У ній, нагадаю, я говорив про світоглядний розкол України, запропонував це визнати і бочати боротьбу щодо звільнення Західної України від бандитської влади Східної України. Багатьом це не сподобалось, очевидно багато українців не готові підтримати ідею розколу держави на дві менші.
 
Як вихід пропоную нову модель - зміну конституційного ладу України з унітарної республіки на конфедерацію. Базуватися вона повинна на наступних принципах:
1. Конфедерація складається з двох республік. Перша - Захід+Центр, друга - Схід+Південь. Можна їх назвати, нехай, Українська республіка і Руська республіка.
2. Конфедерація має спільну для всіх республік Конституцію, на основі якої кожна республіка приймає свої Закони.
3. Кожна республіка обирає свою владу, проводить свою внутрішню і зовнішню політику самостійно, має свою валюту, податкову систему і т. п.
4. Натомість спільними для двох республік є: армія, посольства і консульства закордоном, спортивні чемпіонати і спортивні збірні тощо.
5. Конфедеративним органом є Рада Конфедерації, в яку входять представники двох республік на паритетній основі.
6. Конфедерація не передбачає можливості виходу будь-якої республіки з її складу.
І найважливіший пункт:
7. В будь-який момент будь-яка адміністративна одиниця будь-якої республіки має право провести Референдум про перехід з однієї республіки в іншу.
 
На мою думку, це цілком прийнятний і компромісний варіант.
1. На карті Європи залишається єдина і неподільна Україна.
2. Кожен регіон реалізовує свої політичні бажання.
3. Оскільки будь-який район/область може перейти від однієї республіки в іншу, кожна з них буде намагатися зробити життя в себе кращим, щоб переманити на свою сторону більше територій.
4. Крім того, міжнародним об’єднанням (ЄС і МС) буде стимул допомагати "своїм" республікам, щоб вони збільшувались і разом з ними зростав їхній вплив в регіоні.
5. Є шанс, що українці (бодай у Західній респубіці) перестануть голосувати за партії олігархів і корупціонерів тільки тому, що вони "свої", так як "своїх" вже не буде.
6. Швидше за все, всі ці процеси супроводжуватимуться постійно зростаючою різницею у рівні життя між республіками. Від біднішої республіки будуть втікати райони/області до багатшої республіки. Це рано чи пізно може призвести до об’єднання України знову в єдину державу.
7. Нарешті буде поставлено край у взаємних звинуваченнях і час покаже, хто таки був правий.
 
Буду радий почути вашу думку в коментарях.
© Taras Shpek [28.12.2013] | Переглядів: 1474

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.6/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти або зареєструватися



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Відновити пароль :: Реєстрація
пароль
пам’ятати