для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Чим народ підніматимем, Арсенію?


Чим народ підніматимем, Арсенію?
"Бойовому кролику" Сені, перш ніж піднімати народ, варто було б продумати - за ЩО той може піднятися після "кидалова" з Майданом. Де нехай не гарантії - хоча б підстави сподіватися на зміну Системи, а не прізвищ? У Сені (Юлі) або Кличка - щось схоже проглядається в програмах?!? Претензії на достатню радикальність є у "Свободи", але вони губляться сумнівами і підозрами - надто вже на руку Газпрому боротьба зі сланцем, демонстрації з ламанням ленінських бовванів і перекладачами з російської ... - Хіба не очевидно, що радикальність реформ і позиції, що заявляються,  повинна об'єднувати максимальну кількість супротивників хунти, а не сіяти серед них розбрат?!?
 
Яценюк каже: «Люди хочуть почути слово і відчути, що є ті, хто будуть боротися за їхні права. І ми готові пожертвувати всім для того, щоб кожен громадянин в цій країні знав - він тут керує, він має право по відношенню до влади, а не влада має право по відношенню до українського громадянина ».
 
Отже, Арсеній Петрович, раз вже Ви "готові пожертвувати всім", чи Ви готові взятися виконати наступні пункти в разі приходу до влади, а якщо ні, то чому?
 
1. Повернути награбоване народу, одночасно (у процесі повернення) амністувати невеликі капітали, створивши прозорі реєстри власності (скасовуючи тим самим будь-які спроби рейдерства і корупції у майбутньому) із стисканням майнового розшарування до розумних (європейських) меж за рахунок нелінійної плати за внесення в ці реєстри.
Приблизно таку ж шкалу прийняти для оподаткування спадщини та дарування:
  мито за внесення до реєстру, припустимо, майна вартістю до 1млн грн на людину (або податок на спадок такою вартістю) - чисто символічне (0,01%, наприклад), за кожний наступний млн - по 1%, після 50млн - за формулою , що залишає людині, наприклад, 76млн з 200, 100млн з 1млрд, - і далі по мільйону за мільярд. Не у вигляді формули справа (їх можна написати для відбору та обговорення десятки, з різними "стелями" і зміною швидкостей росту плати), важливий принцип, за яким у підсумку в реєстрах найбагатші матимуть, скажемо, 300млн грн а не десяток мільярдів доларів . Їх, самих "скривджених" такою системою, буде зовсім мало - але ж вони-то, як ми з вами здогадуємося, і організували нинішню Україну! Їм, "супербізнесменам" ;-), що за лічені роки піднялися з нуля в мільярдери, не складе труднощів знову розбагатіти. Ось і будуть гроші на науку, культуру і розвиток малого бізнесу заодно з дорогами та ЖКГ (якщо віддати зібрані у вигляді плати активи в управління у хороші руки).
 
2. Введення системи мережевого голосування з можливістю відкликання голосу виборцем.
 
3. Переформатування судів та силових відомств з люстрацією як мінімум осіб, причетних до "шиття" справ, оскаржених ЄСПЛ (ідея Луценка) та по грузинському зразкам.
 
4. Створити агентство з розшуку та поверненню награбованого і покаранню винних у 20-річному грабежі і розвалі держави, які спробують сховатися за кордоном або  мухлювати з вищезгаданої амністією та декларуванням (за образом і подобою Центру Симона Візенталя, що полює на нацистських злочинців), щоб у майбутньому - неповадно було.
 
Та, хоча мовні та історичні питання, здатні розділити народ і послабити фронт проти хунти , поки що необхідно відкласти (до відновлення демократії і свободи преси), але і повним відморозкам спуску давати не можна: депутату Миримському - скинемося на безкоштовну путівку в Гарлем! (див. фото :-)
 
© LAzart [12.03.2013] | Переглядів: 4651

2 3 4 5
 Рейтинг: 40.4/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook