для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ЕЛЕКТОРАЛЬНИЙ БІЙ ВІТАЛІЯ КЛИЧКА


ЕЛЕКТОРАЛЬНИЙ БІЙ ВІТАЛІЯ КЛИЧКА
      Віталій Кличко разом зі своїм братом є в певній мірі візитною карткою України. Ці люди підняли імідж України у світі, і їхні досягнення в спорті спонукають до почуття гордості за цих синів нашої держави. З цим сперечатися марно. Брати Клички, як спортсмени, заслуговують глибокої заслуженої поваги.  Безперечно, вони, як спортсмени, – гордість України. Однак, з іншого боку, їхні досягнення не можна однобоко віднести лише на рахунок їхньої патріотичності. Хлопці будували свою власну спортивну кар’єру і заробляли гроші, податки від яких йшли не в Україну, а тим державам, на території яких вони працювали. Глєб Масловський з цього приводу пише наступне: «За последние 13 лет, по нашим самым скромным подсчетам, только старший из братьев Кличко заплатил в бюджет Германии около 120 миллионов долларов налогов. Виталий Кличко – один из самых крупных налогоплательщиков спортсменов в Германии. Точнее, один из двух самых крупных. Обогнал его только младший брат Владимир, который заплатил в казну Германии раза в полтора більше».  У цьому, звісно, немає нічого поганого, тим паче, що цього вимагають закони тих держав.  Тому відповідь Віталія на такі закиди є логічною: «Угрызений совести у меня нет, – говорит боксер. – Ведь налоги платят там, где зарабатывают… Когда буду зарабатывать в Украине, тогда и налоги буду с удовольствием платить». Але, чому Віталій ніколи не хотів робити це в Україні, залишається загадкою, однак тією загадкою, яку не важко розгадати.   http://uainfo.censor.net.ua/important/46690-vitaliy-lichko-vladelec-piva-chernigovskoe.html
     Сьогодні Віталій став політиком, який успішно набирає рейтинг разом зі своєю партією «Удар».  Чого він прагне? Зламати хребет режимові Януковича? То чому не робить це спільно з опозицією?  Може у них не співпадають ідеології? Та ні, у Кличка ідеологічна складова взагалі не промальовується, та й сам він ніколи себе не протиставляє іншим опозиційним партіям. Коли у нього був менший рейтинг, він же не цурався об'єднання з Королевською:
http://uainfo.censor.net.ua/news/9865--orolevskaya-zaedet-v-novyy-parlament-na-lichko.html
http://uainfo.censor.net.ua/news/15325--lichko-i-orolevskaya-okonchatelno-obedinilis.html
http://uainfo.censor.net.ua/news/15334-sobachya-svadba-natashi-s-vitalikom.html
А зараз подібної окремішності логічніше чекати від ВО «Свобода», аніж від «Удару», адже у «Свободи» національний радикалізм аж ніяк не поєднується з поміркованістю та ліберальністю інших опозиційних партій.  Однак «Свобода» попри це більше розуміє важливість згуртованості в боротьбі проти правлячого режиму і вчасно приєдналась до ОО по узгодженню спільних кандидатів :
http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/031610/
http://tsn.ua/vybory_2012/kandidat-vid-udaru-ne-hoche-znimatisya-z-okrugu-zaradi-ar-yeva.html
http://ipress.ua/articles/podil_ambitsiy_9330.html
   То  що ж рухає Кличком?  Особисті амбіції і бажання бути першим, як і в спорті? Чи може прагнення побудувати бізнес на політиці?  А може ним рухає неабиякий патріотизм щирого українця?  Тоді розглянемо Віталія з цього боку на прикладі його власних висловлювань і вчинків.
             Віталій у передвиборній боротьбі вирішив зіграти на полі опозиції, і навіть почав загравати з такими питаннями, як «мовне питання» під час спротиву мовному законові. Сам же Віталій, народившись і навчаючись в Україні, не спромігся при цьому вимовити жодного речення мовою народу, серед якого виріс. Не володіючи українською  мовою, він дуже швидко вільно оволодів англійською та німецькою мовами, - мовами тих держав, де він робив свій спортивний бізнес.  Бізнесові обставини цього вимагали.  Однак Віталій, на відміну від свого багатомовного (крім української мови) брата, вирішив вдаритись в політику. А тут обставини політики, як і бізнес, вимагав вивчення української мови. Адже Віталій розумів, що виступає на електоральному полі опозиції, і йому можливо прийдеться грати роль поборника української мови. Тому старший Кличко нарешті таки змушений був вивчити державну мову народу, серед якого виріс, і навіть став на її захист: http://www.youtube.com/watch?v=pEnxq76Tyrw
http://www.youtube.com/watch?v=szB4TtChvTg Віталій Кличко закликав президента Януковича накласти вето на закон «Про засади державної мовної політики». «Президент має накласти вето на цей закон. Якщо президент цього не зробить, він покаже своє справжнє обличчя», – наголосив лідер «УДАРу».
http://poglyad.te.ua/polit_peregony/vitalij-klychko-zaklykav-prezydenta-naklasty-veto-na-zakon-pro-movy/
Віталій Кличко взяв безпосередню участь в акціях протесту опозиційних сил на  захист української мови, які відбувалисяя під стінами Українського дому, і навіть трішки від цього постраждав, отримавши порцію сльозогінного газу:
http://www.unian.net/news/512993-voyna-za-yazyik-klichko-nadyishalsya-gazom-gaishniku-slomali-nogu-a-yanukovich-zagovoril-o-dosrochnyih-vyiborah.html Однак, коли у Москві Віталія запитали про його участь в акціях протесту проти мовного закону, він відмежувався від цього, лицемірно збрехавши, ніби то були акції не проти мовного закону: «"В Киеве проходили протесты, которые, к большому сожалению, власти решили разогнать. В этих протестах я принимал участие. Но эти протесты – не по языку ».  http://radio.vesti.ru/doc.html?id=850695&cid=9  І тут легендарний Кличко мені вже нагадує тваринку, ім’я якій – хамелеон.
      Попри все В.Кличко майстерно грає роль українського патріота, що стоїть навіть на націоналістичних засадах. Він навіть пишається воїнами УПА: «Воины УПА воевали как против фашистов, так и против Красной армии. Они воевали за свою независимость. Я глубоко уважаю людей, которые воевали за свою свободу». http://censor.net.ua/video_news/205826/klichko_ya_gluboko_uvajayu_voinov_upa_oni_voevali_za_svoyu_svobodu_video
Однак він це сказав на своєму електоральному полі.  А у Москві він сказав зовсім протилежне:
http://glavcom.ua/news/64594.html
http://www.youtube.com/watch?v=_H_hSPLGdlg
При цьому він, як і В.Колєсніченко, що піймав його на цьому лицемірстві і подвійних стандартах, не знає, що УПА – це зовсім інше військове формування, яке підпорядковувалось ОУН. На відміну від дивізії «СС Галичина» (командир Фріц Фрайтаг),  яка від початку створення до закінчення війни була у складі німецької армії, УПА воювала проти обох ворогів української незалежності – сталінського тоталітаризму і гітлерівського нацизму. Тому Кличко, не знаючи історії,  не зміг належним чином тут щось пояснити.
          А який з Віталія Кличка патріот, видно з його діалогу з Вячеславом Кириленко:
http://rutube.ru/video/e0f3ffb44334768b92533531ebbbb485/#.UHSKEmKg1QU Тоді він, не маючи змоги чимось прикрити свій національний нігілізм, почав верзти якусь маячню про расизм. Ну, а зараз, успішно відбираючи голоси у опозиції, В.Кличко на своєму електоральному полі позиціонує себе поборником державної української мови та великим шанувальником вояків УПА.
При цьому цей «щирий українець»  брав у свій партійний список Гурвіца, який в Одесі ініціював встановлення пам’ятника Катерині II. http://blogs.korrespondent.net/users/blog/mghalushchak/a72710  В. Кличко так активно «бореться» з режимом партії регіонів, що разом зі своєю фракцією  ініціював обрання на пост голови Київської облради представника ПР Качного О.С.,  і разом зі своєю фракцією  не голосував за резолюції, які ідуть у розріз з позицією партії регіонів, і разом зі своєю фракцією на угоду російському попові Кирилу голосував за перейменування вулиці ім. Мазепи.
 

 
Це на ділі. А на словах В.Кличко – щирий українець, який завтра можливо назве себе бандерівцем. Головне – потрапити у ВР.  А вже у стінах парламенту він не залежатиме від свого електорату настільки, щоб приховувати свою лицемірну подвійну гру. Я дуже хочу в цьому помилитись. А зараз Віталію необхідно перш за все вчитись, щоб мати хоч елементарні поняття в історії та політиці, бо завчені відповіді на традиційні питання, які йому підготували радники і іміджмейкери, не завжди спрацьовують.
         Останній вчинок Кличка - відмова підписати Угоду про коалцію. Він це лицемірно пояснив небажанням ділити портфелі, хоча Угода ніякого розподілу посад не передбачала:
http://tsn.ua/politika/klichko-vidmovivsya-vid-vesillya-z-opoziciyeyu-do-viboriv.html
http://durdom.in.ua/uk/main/photo/photo_id/35109.phtml
Це легше пояснити тим, що хамелеон не хоче брати на себе жодних зобов'язань, бо буде діяти в залежності від обставин: якщо ПР-КПУ утворять більшість, то примкне до них, і, як у випадку з протестом проти мовного закону скаже щось на зразок "я нічого не казав, ніде не був, нічого не бачив, нічого не знаю", або, якщо до парламенту пройде "ВО Свобода" і разом з ОО утворить більшість, то примкне до них (це кращий варіант).
© Даяна [10.10.2012] | Переглядів: 4468
Мітки: #Кличко 

2 3 4 5
 Рейтинг: 41.1/67

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook