для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

ТУЯ


ТУЯ
Туя (Thuja), рід вічнозелених хвойних дерев і кущів родини кипарисових. Відомо 5 видів, поширених у Східній Азії і Північній Америці. В Україні вирощують як декоративні 4 види, найчастіше тую західну (Thuja occidentalis L.) до 20 м заввишки. Вона морозостійка, добре витримує задимлення і стриження; деревина легка, стійка проти гниття. Культивують у ботанічних садах і парках майже по всій Україні.
 
Так ось про ці прекрасні дерева, туї:
 
На-туЯ нам зараз «ліплять горбатого» про «величезну перемогу опозиції», котру вона отримала нещодавно під стінами Українського дому? Після скандального ухвалення закону «Про засади державної мовної політики» почався протест і кілька парламентарів гучно оголосили про голодування на захист української мови. Та протримались вони лише три дні – до 6 липня.
 
Натомість понад десяток молодих, і не тільки, громадських активістів досі голодують на захист рідної мови. Вони виявились значно послідовнішими за депутатів-опозиціонерів і мають намір  голодувати, доки не побачать результат.
 
Ось що сказала з цього приводу, одна із активісток, яка голодує, - Катерина Аврамчук: «З одного боку не хочеться критикувати опозицію, бо в нас немає альтернативи владі. Але з другого – неприємно те, що вони нас, можна сказати, обдурили. Як виглядає, вони зрозуміли, що нездатні щось зробити. Адже саме опозиціонери допустили ухвалення цього закону, не перешкодивши голосуванні більшості за нього. Тобто мову вони вже, вибачте, просрали. Хоча ніде правди діти, не для широкого кола вони прямо сказали, що припинили голодування, бо в них, бачте, є інші справи. У них вибори починаються…»
 
Еге ж… Відпустки у них починаються. Двомісячні, заслужені надважкою працею на благо Вітчизни, депутатські канікули, щедро проплачені з державного бюджету і, до слова, жодного біта інформації не просочилось назовні про розміри, так би мовити, їх «скромних» відпускних… Питання: на-туЯ брехати?!...
 
На-туЯ «Батьківщина» і «Фронт змін» досі не оприлюднили списку своїх кандидатів у депутати для громадського обговорення? Цими днями  450 кандидатів «Батьківщина» і «Фронт змін» оприлюднили лише 52 прізвища. Притім так і залишилося загадкою, коли оприлюднять списки решти, а по-друге, виявилось, що і в першій частині – нічого нового. Адже громадськості надали фактично лише перелік регіональних виборчих штабів політ сили та їхніх заступників, які, як було оголошено раніше, «автоматом» потрапляють у виборчий список.
 
Так чому ж опозиціонери так зволікають? Чи не може це означати, що від громадськості знову щось хочуть приховати? Чому Турчинов і Яценюк уникають дискусії стосовно деяких персоналій у списку не тільки з громадськістю, але й зі своїми партійцями?
 
Що, ніяк «не зійдуться в ціні»? Починає складатись таке враження, що там на «політичному олімпі» йде вульгарна купівля-продаж місць кандидатів в депутати до ВРУ… Цімес-гешефт, так би мовити…
 
Минулого місяця до нас привезли представляти кандидатів «на обговорення» від «УДАРу» Кличка. Люди отримали шок: адже цих, прости господи, кандидатів не треба буде потім «тушкувати» - вони вже готові «тушки»… Жах!...
 
На-туЯ взагалі аж 450 депутатів, та й ще з такими казковими винагородами, їх недоторканістю і абсолютною безвідповідальністю за всі свої «діяння»? Достатньо було би їх штук 50, позаяк, все одно там більше і не буває присутніми на засіданнях (на мій наметаний погляд: десь півтора взводу, навіть на роту не назбирається). І на-туЯ їм давати в Києві шикарні безкоштовні квартири, величезні пенсії, пільги тощо? За які такі заслуги?! А ось дати би кожному з них років по 15 «потоптати зону» за їх грубі порушення Конституції – «голосування карточками» і негайне відкликання з-під купола ВРУ за один-єдиний прогул без поважних причин – ось це було би якраз по-державницькому. Отож бо і воно.
 
Ось таке чудове дерево росте на наших теренах – ТУЯ.
 
P.S. Все сказане мною про ці прекрасні дерева слід розуміти як конструктивну критику нашої опозиції, як мою відчайдушну надію на те, що вони, опозиціонери, прислухаються до цієї критики, не зрадять нас, громадян України, і ми нарешті демократичним шляхом, без кровопролиття, позбудемся цього остогидлого риго-режиму. Бо як казав мій один знайомий ландшафтний дизайнер (на тракторі він працює): «А на-туЯ нам ті всі революції?! Якщо поки що є можливість мирним шляхом…»
 

© Максименко В.Ф.
© MVF [12.07.2012] | Переглядів: 4367

2 3 4 5
 Рейтинг: 38.4/35

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook