для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

За що проФФесор-рецидивіст "сидітиме" втретє


За що проФФесор-рецидивіст
Те, що таки "сидітиме" стає очевиднішим з кожним новим днем. Здається, чим далі, тим чіткіше вимальовується перспективка. Чи хтось сумнівається? Чому? Не посадять, бо формально зберігатиме статус "президента"? Але і таких можуть засудити. Це регламентовано Конституцією. Там вказано за що. А хіба "наш" зек не заслужив? Що, зовсім "нічого такого" не наробив?
 
Інша річ, що це буде дуже важко зробити, надто вже марудною є процедура. Ну то й що? Навіщо і куди поспішати? Та й хіба може така благородна і фундаментальна справа робитися нашвидкоруч? Саме українське суспільство повинно бути зацікавлене, аби все робилося чітко, ретельно, у відповідності з буквою і духом Закону, а також міжнародним, зокрема, європейським правом - щоби Україні нізвідки не було ніяких закидів.
 
Від самого початку висування й реалізація ініціативи, зрозуміло, має супроводжуватися детальним обговоренням політикумом, експертами, громадськістю, правниками. Ледь не круглими столами з прямою трансляцією на Першому Національному як держваному каналі, а, можливо, на той час вже громадському телебаченні.
 
Захисники горе-президента, звісно, називатимуть судовий процес політичною розправою, вендетою, "полюванням на відьом", а місією їхніх опонентів - сторони обвинувачення - буде переконувати, що все відбувається на цілком законних підставах. Кожен гратиме свою роль у відповідності з принципом змагальності учасників судового розгляду.
 
Якими конкретно стануть пункти звинувачення? Варіантів тут не бракує. То який з них вибрати? Взяти хоча б наступні:
 
- зрада державних інтересів України при укладанні Харківських угод;
 
- політика русифікації й радянізації гуманітарної сфери України, переписування історії, паплюження героїчної спадщини українського народу;
 
- запровадження політичних репресій проти опозиції, кримінальне переслідування лідерів протестної громадської думки, загибель  громадян при розгонах мирних зібрань, право на які захищені Конституцією, відродження в країні сталінізму;
 
- незаконне привласнення Межигір'я, нечувана розкіш особистих володінь на фоні тотального зубожіння народу;
 
- смертельно небезпечні експерименти в галузі медицини, що мали своїм наслідком скорочення лікарень, позбавлення громадян медичної допомоги, а відтак ставили під загрозу життя людей;
 
- соціальні та економічні "реформи", які посилили майнове розшарування суспільства, погіршили стан абсолютної більшості населення, забезпечивши стрімке й безмежне збагачення олігархату.
 
Це лише приблизний узагальнений перелік пунктів, які дають підстави для міркувань, чи не тягнуть вони на судові обвинувачення "двічі незасудженого" в державній зраді, політичних репресіях та загалом - організації новітнього соціального й національного геноциду українців. Може щось пропущено, то можна додати.
 
Чи такий сценарій слід апріорі відкинути і не розглядати його навіть теоретично? То що, простити "як і ми ворогам нашим"? Ну, припустимо. А ті, кого маємо пробачити, здатні будуть осягнути й оцінити продемонтроване до них християнське милосердя? Чи є надія, що вони  винесуть з цього урок? Чи коли-небудь покаяться? А може думатимуть, що вони так нас залякали, що ми їх все життя боятимемося, а тому не зможемо наважитися на громадянський акт відплати по заслугах? Виходить, їм "саджати" можна, а їх - ні?
 
Суцільні питання. Одні породжують інші, наступні з яких: якщо над "ананасом" чинитиметься правосуддя, то коли це станеться? Вже після його президентського терміну чи не обов'язково? І як наблизитися до заповітної цілі - сталим політичним процесом, шляхом виборів? А якщо межигорський барін, що вже очевидно, не дасть можливості провести кампанію чесно. То що робити? Як нарешті припинити це "кидалово"? Чого чекати? А цей урка як мав нас за бидло, так і матиме. Де ж вихід з цієї безвиході?
 
Звідки очікувати спасіння для країні, якщо самим не заходитися рятувати її. А якщо рятувати, то як?
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.        
© spetskor [11.04.2012] | Переглядів: 3290

2 3 4 5
 Рейтинг: 42.0/36

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook