для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

МЕРТвий Порошенко


МЕРТвий Порошенко
Отже, сьогодні, у п'ятницю,  Петро Порошенко став Міністром Економічного Розвитку і Торгівлі в Кабміні лідера Партії регіонів Миколи Азарова. Відповідний указ з'явився на президентському сайті. У такий спосіб була розв'язана кадрова інтрига останнього місяця.
 
Протягом цього терміну від Порошенка то взагалі нічого не було чутно, то його прес-служба повідомляла про відмову свого шефа. Одні депутати, з провладного табору, казали, що питання вирішене позитивно, інші - з опозиційного,заявляли, що для Порошенка така кадрова пропозиція Януковича є неприйнятною і він ні за що на неї не пристане. І от сьогодні стало відомо, що таки пристав.
 
Заголовок, в якому обігруються заглавні літери урядової посади, несе й прямий смисл. Віднині Порошенко став МЕРТвим для опозиції, для всіх людей доброї волі, тверезої думки і здорового глузду. Для всіх, кому вже несила терпіти антиукраїнський режим кримінальної тиранії дебілкуватого урки. Петро Олексійович здійснив моральний вибір не на користь моралі. З якими б благородними задумами людина не йшла на співпрацю до Януковича, все світле і добре, задумане нею, відразу тьмяніє, меркне, втрачаючи свої райдужні кольори.
 
Петро Олексійович може скільки завгодно пояснювати свою позицію, що він і буде робити, але всі слова, як би вдало і влучно вони не були б підібрані (а він це може і вміє), залишатимуться пустими. До них не буде довіри. Позаяк не можна йти з ангельськими планами на службу до диявола. Це абсурд. Нонсенс.
 
Серед чуток, які циркулюють - однією з умов своєї згоди на призначення Порошенко ставив звільнення політв'язнів. Нісенітниця. Нічого не буде. Та й не могло бути в жодному разі! І Порошенко це добре усвідомлював. Він, звісно, міг висувати будь-які вимоги, але він також не міг не знати, які пройдуть, а які ні. Припинення політичних репресій - одна з тих, що не могли бути реалізовані за жодних умов.
 
Та й як би це виглядало: Янукович з цього приводу нікого ані в своїй країні, ані в Євросоюзі не чув, а Порошенка взяв і почув. Отак запросто? Взяв і всіх звільнив. З чого б це?
 
Але навіть якщо таку вимогу Петро Олексійович і висував, то вона не була для нього принциповою. Бо він іде до Януковича, а політичні в'язні залишаються там, де і були, куди їх запроторив новий патрон Порошенка - за гратами. Виходить, новопризначеному міністру це, за великим рахунком, не так вже і важливо. Ні, на якійсь з передачок він, звісно, за звичкою, може дозволити собі щось сказати про неприпустимість політрепресій в країні, виступити за свободу слова і демократію, захистити Європейський вектор країни, але від того нікому не стане ані холодно, ані жарко.
 
Хоча ні, помиляюся. Скоріше це піде на користь януковичам. Вони будуть казати: "бачите, який демократичний, волелюбний, проєвропейський в нас міністр? А він же працює в нашому біло-блакитному уряді, то як же за таких обставин нам можна закидати авторитаризм і неєвропейськість? Навпаки!...". Може саме для цього вони Порошенка і взяли.
 
Та як би там не було, а нинішній вибір Порошенка має означати, що йому ні за яких обставин вже не може бути місця в наступній владній команді, яка прийде на зміну теперішній. Для майбутньої влади він має залишатися МЕРТвим, таким, яким "солодкий знак якості" став зараз, за власною ініціативою. В команді "підтанцьовки" Віктору Федоричу прибуло.
 
Олексій Мазур,
Дніпропетровськ.    
 
        
© spetskor [23.03.2012] | Переглядів: 8188

2 3 4 5
 Рейтинг: 44.9/92

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook