пароль
пам’ятати
[uk] ru

Пишемо Програму Об'єднаної Опозиції разом.


Пишемо Програму Об'єднаної Опозиції разом.
Злочинна діяльність, а рівно і бездіяльність попередніх президентів, депутатів і урядовців призвела до того, що українці повністю зневірились у представниках наскрізь корумпованої влади. З іншого боку, немає обличчя чи особистості, якій би повірили мільйони, що вона проведе повне перезавантаження країни, а не використатиме владні повноваження для збагачення власного  і членів своєї родини і наближених. Немає українського ДеГоля або Вашингтона.  
Чим же можемо прислужитися справі відновлення України ми, прості громадяни? Серед нас, шановні читачі, є багато людей із величезним життєвим досвідом, освітою, громадянською позицією, бажанням щось змінити на краще, але із повним відчаєм від усвідомлення того, що самі ми поодинці нічого не вдіємо. Тому я пропоную -  давайте об’єднаємо наш інтелектуальний потенціал навколо напрацювання такої програми оновлення країни, щоб нарешті зрушити того воза з місця, щоб забезпечити повне перезавантаження країни і  підтримку більшості виборців.
Накреслити у основних рисах контури тієї країни, яку ми хотіли б залишити нашим дітям і онукам, і потім наймати виконавців у особі партій, депутатів і урядовців під виконання ними ціє програми. Надіслати проект цієї програми основним опозиційним партіям і вимагати іх негайної реакції із своїми пропозиціями і однозначно висловленим ставленням до програми.
Врешті-решт, викорстовуючи наявні зв’язки, розповсюдити Програму не тільки в Інтернеті, але й в друкованих ЗМІ і забезпечити її обговореня на ТБ (Тві, Портников) і серед своїх знайомих і друзів.
Ідеально було б, якби ця програма стала об’єднавчою програмою опозиції, і тоді взагалі навіть і не важливо, яка особа чи обличчя буде відповідати за її виконання: бойовий кролік, чи лагідний кулачок.  Важливим буде одне: є программа під якою ти підписався і за рахунок якої тебе обрали. Виконуй!
Тут же відпадуть й підозри і спекуляції стосовно зв’язків тих чи інших опозиціонерів із злочинною владою. Підписав об’єднавчу програму – наш, не підписав – провладний козачок. Такий собі лакмусовий тест. Врешті решт – кільканадцять мізерних партійок під оного діяча із непомірними амбіціями – недозволена розкіш для країни, де взагалі йдеться про її подальше існування.
Гарантією виконання цієї програми стане невідворотне дострокове припинення повноважень держслужбовцем будь-якого рівня. Механізм відкликання має бути детально прописаний, але гранично зрозумілий, простий і дієвий:
Збір певної кількості підписів під зверненням щодо усунення посадової особи із зазначенням причин, і АВТОМАТИЧНИЙ негайний розгляд на відповідному рівні представницької влади, звільнення у встановлений термін із відповідними політико-адміністративними або навіть кримінальними наслідками.
Має буди змінена Конституція (доповнена, перероблена – не суть важливо).
1. Парламентська республіка. Посада Президента Україні не потрібна, вона себе дискредитувала і має бути скасована. Це тільки зайві витрати для бідної країни!
2. Головою виконавчої влади, Прем’ер-міністром, має обиратися представник більшості у Парламенті, який формує склад уряду і затверджує його на сесіі парламенту. Парламент при наявності певної кількості голосів може вносити  питання про недовіру уряду.
3. Конституція має чітко прописати норму і механізм відкликання депутатів усіх рівнів при невиконанні ними своїх обов’язків. «Тушкування» є порушенням закону про вибори і має каратися ув’язненням. Ця норма повинна мати зворотню дію, тобто під неї мають підпадити сьогодняшні тушки.
4. Депутати обираються поїменно, а не по закритих списках. Високий освітній ценз. Дакларування доходів і звітування про походження майна як особістого, так і родичів.
5. Будь-які стосунки «депутат-бізнес» протизаконні.  
6. Закон один для всіх.
7. Збагачення за час депутатства чи роботі в уряді або, в розумний термін, після закінчення владних повноважень карається. Так само як і лобіювання бізнесових інтересів. Депутати і держслужбовці усіх рівнів не мають жодних майнових чи правових привілеїв у порівнянні із рештою громадян. Вони отримують достойну зарплатню, що дозволяє їм оплачувати найм житла при переїзді із інших міст. Але ніяких дотацій.
8. Державний апарат і відповідні витрати на утримання службовців скорочуються у рази або на порядки.
9. Лівідуються державні  квартири і дачі, їх приватизація преглядається і відбувається за ринковими цінами на відкритих аукціонах.
10. Закони, які регулюють ведення бізнесу, мають бути простими і прозорими. Відкриття бізнесу будь ким відбувається простим повідомлення поштою реєструючої установи. Дозволи ліквідуються принципово.
11. Податки на бізнес – науково обгрунтовані і невеликі.
12. Податки на особисті доходи – прогресивні, починаючи із розрахованого рівня середніх доходів. За сучасного майнового стану під прогрессивне оподаткування підпаде 15-20 відсотків населення, або ще й менше.
13. Податки на нерухомість – прогресівні. Надходження – до місцевих біджетів. Неоподатковується або оподатковується за мінімальної ставкою житло радянської забудови і економічне масове житло в залежності від особистих доходів мешканців. Нерухомісь елітного класу оподатковується, починаючи із дня вселення (тобто є зворотня дія). У першу чергу це стосується «слуг народу» і їх хатинок.
14. Державні функці скорочуються і залишаються в сфері оборони, захисту навколишнього середовища і раціонального використовування природних ресурсів, держстандартів, медичного обслуговування для малозабезпечених, соціального страхування, навчання, стимулювання перспективних напрямків науково-технічного і  економічного розвитку, міжнародних відносин.
15. Місцеве самоврядування піднімається на новий вищий рівень. Більше повноважень і більше відповідальності перед своїми виборцями за рахунок дієвого механізму відкликання депутатів і політиків, контролю суспільства за незаконним збагаченням «слуг народу».
16. Кількість міністерств і відомств і їх службовців скорочується у рази, більшість функцій взагалі ліквідуються.
17. МВС ліквідуюється.
18. Проводиться всеохоплююча люстрація. Забороняється комуністична та партія регіонів.
19. Заборона продажу і переведення землі із категорії сільгоспугіддь, лісів, берегів, тощо.
Розробляються і впроваджуються життєво важливі державні програми:
- приоритетного розвитку сільського господарства на базі українських чорноземів, що найближчим часом має стати конкурентною перевагою України  у сучасному світі;
- енергозберігаючих технологій. До розробки і впровадження екологічно безпечних і ефективних технологій отримання і використання енергії спалення вуглів плани його поширенного використання замість газу консервуються;
- сприяння розвитку високотехнолічних виробництв і розробки програмного забееспечення;
-реформування металургійної промисловості із запровадженням сучаних технологій.
Дати людям вільно працювати і гідно заробляти, розраховувати на свої сили і бути впевненими якщо не у допомозі держави, то хоча б у її невтручанні і захисті від криміналу і корупції.
Це те, що я вважаю за найнеобхідне включити до Програми.
Запрошую до співпраці і конструктивного обговорення!
Щиро,
Ітар
 
© itar [06.02.2012] | Переглядів: 2217

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.4/37

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook