для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Медицина - помилка людства?


Медицина - помилка людства?
         Поговоримо про сучасну медицину, як глобальне явище, і не будемо торкатися українських  медичних проблем, бо у нас усе через пень-колоду. Я вважаю, що навіть сама передова, просунута, європейська чи там американська медицина -  помилка людства. Не ТАК і не ТЕ треба лікувати. Спершу душу, а потім трішки і тіло. І я вам гарантую, дуже скоро медицина разюче зміниться і наші онуки будь з жахом читати архівні записи про наше з вами сучасне лікування.
        Сучасна медицина і  99.9% відсотків лікарів вважають, що людина – це біологічно-хімічна машина, і кожен процес в організмі можна відкоригувати за допомогою ліків.  А кожен лікар – то механік з клізмою біля тих бракованих м’ясних машинок. smile3 Ну і хворі теж так вважають – само-собою. Болить голова – приймаємо пігулку «від голови», болить шлунок – «від шлунку», ну і таке інше – «від ноги», «руки» чи то «сахарю».
         Може воно й так, але частково, бо як тоді пояснити всім відомий ефект плацебо?  Коли людину переконати, що вона отримує надсучасні, вкрай ефективні ліки, та ще за великі гроші, та ще й по блату! Та й давати їй кожен день по шматочку крейди – ну ви ж знаєте. Лікування  плацебо  майже так само  ефективне, як  і справжніми ліками.
        Це доведено на контрольних групах хворих за допомогою аналізів  та інших об’єктивних медичних досліджень.  Рубцюються язви та змінюються аналізи. А мавпу плацебо не вилікуєш – ні за що! Бо  вона не може уявити себе здоровою від блатних ліків! А людина може. Людина дуже багато дечого може! Ми самі себе ще не знаємо! Адже нас створили по образу та подобі! Це не просто слова. Наші думки, наша уява  можуть змінювати реальність. Але ми ще маленькі, не вміємо користуватись всіма тими Божими дарами.  А вже час!
        Наступне. Незважаючи на грандіозну фармакологічну промисловість і  еверести ліків, які жменями ковтають люди, на надсучасні прилади та методи лікування – а кількість хвороб та хворих не зменшується. Зникають одні мікроби, з’являються інші,  В відповідь на нові антибіотики віруси мутують, з’являються нові смертоносні форми, домінують  то одні хвороби, то інші.   Тому я вважаю, що сучасна медицина – це сонми лікарів, які кидаються на хвороби, як дон Кіхот на вітряні млини, і  з тим самим успіхом.
        От не було стільки діабету – а на тобі! Людина живе в розвиненій країні, має всього вдосталь  - а по долі чи то по кармі повинна хворіти та страждати. Так на тобі діабет! Або хтось  в попередньому житті не подав шматок хліба голодному – так на тобі анорексію. Бо як можна вмерти з голоду,  будучи забезпеченою людиною в багатій країні – окрім як не голодувати по власній волі? А лікарі лиш ганяють ті хвороби по колу, дійсно вилікувавши одну, людина, яка має хворіти та померти, дуже швидко захворіє на іншу смертельну хворобу, або потрапить в автокатастрофу, або стане випадковою жертвою бандитів десь на темній вулиці.
         Ясно, що сучасна медицина не здатна вилікувати людство. Скільки не лікуй - а вічного здоров’я та вічного життя щось не видко на горизонті – всі хворіють та помирають у свій час. І просвітлені  лікарі, і темні пОцієнти всіх класифікаційних груп, і навіть відомі гуру довгожительства та дієтологи.  Неначе в кожного відміряний життєвий час – і як він прийде, то ніхто та ніщо не врятує
        Але дещо може врятувати! По-перше, це всім давно відомі десять заповідей, або Дєтка Порфирія, або ще багато напрацювань різних релігійних течій. Бог – він один, тільки провайдери в нього різні.  От ми всі, атеїсти з дитинства, відкидаємо ці релігійні догми, бо завжди бачимо навкруг себе і убивць, і крадіїв, цілу купу паскудного люду, які тим не менш  живуть та процвітають. І тут може все пояснити теорія карми. Я особисто ні в що не вірю, зате все допускаю.
       Все може бути, тим більш ніхто ще  не довів , що людина, вірніше її душа, живе на світі тільки раз. А чому б і не багато життів? Ми повинні пройти всі життєві випробування, все відчути  на власній шкурі, а потім здати всі екзамени. Екзамени на довершеність, на відповідність Божому замислу, на знищення в собі тваринних рис і на допущення в той самий Рай.  Одного життя таки замало, щоб навчити душу терпінню,  співчуттю,  співпереживанню,  добру, радості, любові до всього живого – кращих людських рис.
       То може, смертельні хвороби в ранньому дитинстві, чи  хвороби дійсно дуже хороших та духовно розвинених людей – це покарання за гріхи в минулих життях? Може це випробування? А може та душа потрібна ще десь, в іншому місті, в іншому житті? Звідки ми можемо це знати? Але поздававши основні екзамени, на «не убий» та «не укради»  людина кожен раз народжується в кращих, в більш сприятливих умовах  - в розвиненій країні, у хорошій сім’ї.  І продовжує свої життєві університети. Може, хтось був красенем та силачем і зневажав та ображав слабких, хворих та калік, знущався з них – от і буде в наступному житті калікою, щоб відчути те саме на собі. Ну і тому подібне.
       То яке тут може бути лікування? Воно в даному випадку не потрібне. От індуси впевнені, що вже не раз жили, і будуть жити ще  – то вони мають зовсім інакше відношення  і до життя, і до смерті. Вони її не бояться, як і не дорікають на бідність, на каліцтва та хвороби, вони знають, що відпрацювавши свої гріхи, та не наробивши нових – вони колись народяться  в багатій родині красенем - спадкоємцем.  Адже багатство теж випробування! Хто спатиме на царських диванах, їстиме чорну ікру відрами та займатиметься тільки гулянками та сексом – тому ой! Такої лафи не буде більш ніколи! Великі життєві можливості вимагають від людини великих добрих справ -  це не пусті слова.
      Ну та нехай, а як нам, тим, хто живе тут і зараз, та й допомогти собі не хворіти і дожити хоч до середньостатистичного для своєї країни віку. Теж є декотрі методи.
      Оптимістичний настрій. Радісне споглядання світу. Пошуки хорошого там, де ми завжди звикли стогнати та жалітися. Відмова від образ на оточуючих, особливо рідних. Не займатися самозвинуваченням  та самобичування.  Ми – які вже є, а все ж-таки довершений витвір природи! А життя чудове – як не крути!
      Звернення до Бога,  молитва, медитація. Дуже часто такі стани здатні багато чого змінити в нашому житті. Хтось там нас чує! Не завжди, але часто допомагає.  Теж медичний факт.
      Бути ближче до природи – хоч у вихідні вириватися зі своїх бетонних комірок – і під сонце, на волю, в пампаси!
      Не їсти паскудної промислової їжі – моя улюблена дієта «Первісний вік» Все, що можна з’їсти сирим – їмо сирим, всі фрукти, овочі, капусту, моркву, сирий бурячок з приправами. Приготовані овочеві страви – борщі, вінегрети, різноманітні рагу овочеві з буряка, моркви, кабака, салери, пастернаку, ріпи, квасольки. Горіхи, сухофрукти. Мед. Молочне, яйця. Пісне м'ясо, птичка, рибка. Все купуємо свіже на ринку і готуємо самі –  нічого не смажити! Варити, тушкувати, запікати. Ніяких ковбас, консервів, напівфабрикатів, смертельних діабето - утворюючих «ласощів» з борошна-цукру-маргарину, ніяких цукерок, тістечок та булок. Одна картоплина, одна порція цільнозернової каші і один шматочок житнього з висівками хліба в день. ВСЕ!!! Звичайно, навіть такі продукти  сто разів труєні,  а  птиця просякнута антибіотиками, але все ж це краще, ніж готова до вживання промислова їжа – хоча б немає консервантів, барвників та  наповнювачів.
        Якщо трішки захворіли – значить щось ми робимо не так. Потрібно проаналізувати свої вчинки, свої думки. Попросити вибачення у всіх, кого ми образили і  простити всіх, хто образив нас.  Відкинути образу, злобу, мстивість,  зневагу, презирство.  Простити всіх! Попросити у Бога  допомоги та зцілення. І одужання не забариться! Це зовсім не заважає звернутися до лікаря.  Якщо  ЗВІДТИ ви отримаєте підтримку – то той лікар вас і «вилікує»! У всякому разі не зашкодить.
       Ще бажано створити навкруг себе та навкруг своїх дітей такі уявні енергетичні захисні ковпаки, вірніше кокони. І уявити собі, що ці оболонки захищають нас від злих думок, від вірусів та інших хвороб, та різних  неприємностей.  Ну теж допомагає – вірте, чи не вірте, а таке зробіть, це ж нічого не коштує!
       Адже кожен з нас не раз відчував на собі уважний погляд сторонньої людини. Як відчував і чим? Медицина цього не знає – а воно Є. І погляди, і думки, і добрі та недобрі слова можуть впливати на нас, особливо на діточок зі слабким енергетичним захистом. У нас у всіх є аура, енергетичні оболонки, і саме наші образи на оточуючих та наші чорні думки пробивають в цьому природному захисному полі дірки, через які і проникає багато всякої енергетичної гидоти – от вам і ослаблений імунітет, от вам і хвороби. Молитви та медитація гармонізують наш психічний стан,  діри в аурі затягуються – і ми одужуємо.
       От я і бачу лікаря  майбутнього саме таким – чимось середнім  між сучасним лікарем, психотерапевтом та священиком.  Дуже обмежена кількість ліків – різних, і наукових розробок, і гомеопатичних, і народних засобів. Зцілення душі. Але сучасні психотерапевти теж калічать людей купою гидоти – всілякі антидепресанти ще й викликають залежність. А молитва, медитація, спілкування з природою, з тваринами, відвідини древніх храмів, піші походи в гори, в ліси – це справжні ліки від  багатьох хвороб.  Бо нас лікує тільки Бог, якщо вирішить, що ми того варті і у нас ще є важливі справи в цьому житті.
      Усім щасливого Нового Року! Всі будуємо над Юлею та Юрою уявні  захисні енергетичні ковпаки, та просимо Бога про їх звільнення. І навпаки! Ви мене зрозуміли. І нехай Господь нас простить.
© valvel [26.12.2011] | Переглядів: 2732

2 3 4 5
 Рейтинг: 39.7/48

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook