для старих юзерів
пам’ятати
[uk] ru

Всі на вибори нової української еліти!


Всі на вибори нової української еліти!
  Набридло читати новини без українських новин. З місяця в місяць жодних суттєвих українських новин. Забери печерське судилище – і взагалі встановиться мертва тишина громадського життя. Життєвий ресурс українського народу власники української держави поїдають в цілковитій тиші та спокої. Що ж, це закономірно: великі гроші люблять мертву тишу. А те, що українська нація давно і впевнено мертва і душею і розумом, то це зрозуміло всім, окрім самої української нації.
 
  Мені часто закидають, що я безперервно критикую українську націю. До речі, в мене такий принцип, що я критикую лише те, на що надіюсь. Якщо я не надіюсь на виправлення устремлінь діючої влади, то я і не бачу смислу для себе її критикувати. Якщо я критикую український народ, значить, я на нього все ж надіюсь. Отож, я критикую-критикую, а порад, що робити, не даю.
Сьогодні я добрий, а тому дам пораду, що ж нашим щирим патріотам та всім небайдужим українцям таке зробити, щоб вони хоч трохи проснулись від свого багаторічного летаргічного сну. Роботу я вибрав максимально просту і приємну, щоб було менше приводів відмовитись від неї.
 
Отже, на сьогодні базовою проблемою української нації є розрив робочої зв»язки «еліта-народ». Національна еліта живе своїм обособленим життям, а простий народ кинутий напризволяще. В такій ситуації народ не може нікуди цілеспрямовано рухатись, без цілеспрямованих провідників народ «ні туди, ні сюди». Встановлення робочих, взаємоактивних зв»язків між народом та елітою входить до складу передстартової підготовки, тобто це задача, яка сама по собі не вирішує нагальних проблем народу, але без її вирішення народ не має ніякого реального представництва в суспільстві, народ не має інструментів свого реального волевиявлення. Допоки український народ не одержить свою власну еліту, своїх реальних представників, він не буде готовий ні до роботи, ні до боротьби. Отже, першою задачею, яку потрібно виконувати народу без жодної затримки ,є неформальні вибори нової еліти.
 
  Чим цікава ідея проведення неформальних громадських виборів нової української еліти:
- Вибори –це любима забавка українського народу, саме тоді він відчуває свою значущість;
- Вибори, інвентаризація, люстрація –це дуже легка, цікава робота, легшої роботи просто не існує;
- Для цих виборів гроші практично не потрібні, все робиться на енергії громадських активістів та народних мас;
- Такі вибори- це масса цікавих публічних скандалів, масса свіжих відкриттів про  натуру нашої еліти та нашого народу.
 
Технологія цих виборів дуже проста:
-на першому етапі проводиться інвентаризація елітних місць, посад, вакансій по всіх сферах: культура, наука, політика по регіонах та окремих містах. Тобто встановлюються місця для еліти та хто їх займає;
-на другому етапі проводиться звітно-виборча компанія, тобто заслуховуються звіти старої еліти та вибори нової еліти на ці місця.
 
   Повторюю, що мова йде про неформальні вибори, тобто про вибори неформальних авторитетів та лідерів нації, а не про вибори номенклатури. Вказані вибори не чіпають роботу влади і функціонерів влади, тобто вони не провокують конфліктів з владою. Мова йде про неформальний статус національної еліти, а не про формальний, номенклатурний статус. Мова йде про вибір особистостей, яким буде довіряти народ.
 
  Зараз підуть заперечення, що ми до цього неготові, що потрібно спочатку досягти десятки інших цілей, типу визначити стратегію розвитку та інші страшенно вумні речі. Звичайно, всі наші суспільні проблеми давно закільцьовані, досить розпочати одну справу - і активізується масса інших проблем. Дійсно, цього слід очікувати, тому й вибрана сама віртуальна, сама легка і неформальна  задача: коли де вона буде провалена , її легко можна буде провести знову, ніяких об’єктивних обмежень для таких  компаній не існує, це така гра для дорослих дядь і тьоть.
 
    Ця компанія по виборах нової національної еліти прекрасно, легко активізує громадську активність, роботу соціальних мереж, торкає перегляд місцевих проблем. Цю роботу потрібно розпочинати, як гру, а серйозність і вагомість вона сама набере, головне, дотримуватись методичної чистоти. Ця компанія створить масу публічних скандалів, активізує попит на креатив та молоді перспективні обличчя, консолідує місцеві громади . Ці вибори нової еліти набагато змістовніші та корисніші, ніж майбутні парламентські вибори. Скажіть мені на милість, яка народу різниця, які пики будуть засідати в ВР через рік, чи «наші», чи «їхні» будуть користуватись депутатськими пільгами та преференціями? Ви ще вірите в переродження нової верховної ради? –Тоді ми йдемо від вас!      Якщо ж українській нації занадто тяжко навіть в себе «вдома» навести елементарний порядок, то тоді наше призначення одне – мити чужі унітази!
© bloker [03.08.2011] | Переглядів: 2158

2 3 4 5
 Рейтинг: 36.1/31

Коментарі доступні тільки зареєстрованим -> Увійти через Facebook



programming by smike
Адміністрація: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Адміністрація сайту не несе відповідальності за
зміст матеріалів, розміщених користувачами.

Вхід через Facebook