для старых юзеров
помнить
uk [ru]

весна, птахи і різне.


весна, птахи і різне.
Тепла зима прийшла після посушливої осені. Озимина сходила важко, розвинулась не зовсім як належить. Хвилювалось село, особливо в тимчасове різке похолодання. Та вистояла озимина завдяки снігу, що добряче впав напередодні.  
А весна почалась спочатку на радість дощами, які потім трохи набридли грязюкою.
Зараз потроху налагоджується.
Почали прилітати птахи. Першими, як завжди, гуси. Ті пролітають над нами і летять далі на північ, присідаючи тільки підгодуватись. Та наші люди не промах, не якісь там іноземці всякі. Благо зброю мають. То й ясно, що мають гусей згідно заведеному у нас порядку. То ж просто за звичаєм, нічого особливого. Кругом же усі куми, що голова, що дільничий, що єгер. Ну то таке. За поважними гусями стадами летять качки. То трохи дрібніші.
Качок багато хто з людей полюбляє. А є й особливі любителі особливих качок. Так тоді такий гамір стоїть, що вже й не добереш що і до чого. Про качок буде трохи і далі.  
На тижні прилетіли шпаки. Не плутати з птахами з картини Саврасова. Цікаві і корисні пташки. А свистять як цікаво. Можуть на всякі голоси. Хоч своїм , хоч кішкою, хоч собакою. Оселяються по своїх  старих дуплах і по нових.
Нові, то від дятлів. Вони цілоріч у нас живуть. Де в деревині який шкідник, зразу довбуть, добираються та нищать. А дупла потім іншим чи птахам, чи ласкам, чи білкам залишають. Дуже корисні птахи. Тому незрозуміло, чому порівняння з ними люди намагаються зробити образою.
Великдень цього року ранній, то село вже зайнялося садомазохізмом. Всі з пилками, секаторами пішли. Пиляти будуть дерева, тобто обрізувати зайве та сухе. А потім квачами та дезрозчином вапна білитимуть. Саме білитимуть, а не відбілювать.
Є ще один реманент, без якого годі весною обійтись, то граблі. Траву, листя минулорічне, сміття всіляке позгрібати.
Та й не тільки.
От вчора два опитування було. В фейсбуці, не в саду. Одне Шрайк проводив, друге у групі Бандерівський телеграф. Хто за кого голосував минулого разу і хто зараз за яку партію проголував би.
Ото я скажу вам граблі так граблі.
Ламали ми списи перед минулими виборами за недолугість виборчого законодавства, за відкриті списки, за фінансування виборчих кампаній. Згадав хто? Ага!  Зараз!
Качки ж літають, гамір стоїть, нові куміри, каяття, що минулого разу помилялись. Тепер всіх видно.
Словом, граблі найнеобхідніший інвентар для нас. Особливо, коли вміло режисуються скандали і створюються інфовкиди. Всі їх знають, перераховувати не буду.
І от тепер всі терміново прозрівають. Коломойский! Ура!
Правий сектор! Ура!
БЮТ! Ура!
5. 10.! Ура!
Ага Порох, рейтинг впав!
Ага, Сєня! Крадеш!
Не буду нікого ані засуджувати, ані виправдовувати. У кожного голова своя.
Просто нагадаю. Людоньки, граблі небезпечний садовий реманент! Бережіть себе!
 

 

 

 

 
© Юрий Апанович [27.03.2015] | Просмотров: 4208

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.1/32

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook