для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Прокурорсько-енцефалітний синдром


Прокурорсько-енцефалітний синдром
От як би ви відреагували, якби ваш самий надійний друг на запитання „в якому сільпо ти купив ці моднячі мешти з гострими носками?” відповів – „ти до мене не об’єктивно ставишся”. Думаю, ви би відразу подумали, що ваш товариш перевтомився і йому терміново потрібен відпочинок. Тому що відповідь неадекватна відносно питання. А якщо така людина займає відповідальну державну посаду, то їй тим більше потрібен відпочинок.
Це я до чого? А тут у прокурора рівненської області якось поцікавилися за його автомобіль, вартість якого, кажуть, скромно не перевалила за мільйон гривень. Тобто, десь так в мільйон і вперлася. І поцікавилися-то чисто платонічно, без якихось там натяків, тіпа - „де ти бабло накосив на таке тачило?..”, а так, чисто з юнатського любопитства; пам’ятаєте, був такий мультик: прилітає на ракеті піонер з кувалдою і лупасить тою кувалдою з криком – „хачу! всьо!! знать!!!..” То отак от запитали. Без всяких брудних намьоків. Бо може там яка акція, то шоб і собі таке ж після получки.
А цей, який прокурор, відповідає: „Ви до мене не об’єктивні, ви виконуєте чиєсь замовлення”. А прокурор – це вам не просто якийсь поц. І це вам не мент придорожній. Ти одного мента на іншого заміни – ніхто і не замітить. Хоч отою дурилкою картонною його заміни – один фіг ніхто не замітить різниці – бо таке саме картонне і дурне стояло з плоским разумом в картонних нейронах під фуражкою і мішками на колінах і під очима, пережовуючи від нудьги свисток аж до самого шнурочка (бо шнурочок – то саме смачне). І тільки ота сексуально-сакральна смугаста палка в пухлій аристократичній долоні розсікає повітря, як нунчака...
 
А прокурор, то – о!.. Штані – напрасовані, а мешти – начищені. І навіть ґудзики на ширінці всі застебнуті! – отакий він, наш державний прокурор! Строгий і справедливий. Шкіряна папка під пахвою скрипить, як сідло у Буцефала і блиск такий сталевий в очах – всім бандитам моторошно.
Я вам більше скажу: на ньому ж вся цивілізація тримається. Бо шо таке цивілізація? Ви думаєте – ноут і нет? А фіг ви вгадали. То вже продукти розпаду цивілізації. А цивілізація – то є система правил, які виконуються всіма. Ці правила назвали „законом” і навантажили на амбальні плечі прокурорів. На них, як на Атлантах, вся наша цивілізація тримається. Не буде закону – буде безпрєдєл.
Тому прокурор мусить бути адекватним. І якщо вже не розумом ухопити глибинний сенс питання про авто за мільйон, то хоча б інтуїтивно здогадатися, що відповідь про „необ’єктивність” тут явно не тулиться. Не з цього пазлу.
Треба якісь інші слова підбирати.
Так що давай, прокурор, думай.  
© sampo [19.12.2014] | Просмотров: 3274

2 3 4 5
 Рейтинг: 47.1/58

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook