для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Лінгвістика


Лінгвістика
   Пам’ятаєте стару, з совєцьких часів, пісню: "Товаріщ Сталін, ви большой учьоний"?. Так ось що я вам скажу: товаріщ Путін- теж учьоний на усю губу. І навіть не тільки він, а й слуги його, усякі там лаврови-кисельови- теж учьоні. Усякі-різні науки вони проізошлі, а особливо талановиті вони у вивченні язика. Не того, що у їхніх ротах теліпається, а мови.
 
   Я вже мовчу, який із Володимира Володимировича історик: і татари кримські- не корінна нація (а росіяни- ще й яка корінна!), і держава НоворОсія колись існувала й була сателітом чи то СтарорОсії, чи ще якоїсь там РОсії. Про Поклонну гору, правда, не згадує, де московський цар кланявся послові Кримського хану та й вів його коня пішки до Кремля. Та це так, з голови просто вискочило, забув мальохо. Та що на шапці парадній царській "Аллах акбар" написано, арабською, тому із православним "третім Римом" якось дещо дивно виходить. А в іншому- зразу видно: талант не проп’єш! Але й лінгвіст із нього не менший, а навіть більший! І товщий.
 
  Язик, чи то пак, мова- річ, що розвивається та змінюється. От вони, хлопці та дівчата, за неї активно взялись.  І у них вийшло! Піпл прохавав, і радісно, вдягнувши святкового ватніка, влаштував танці з п’янкою, що й тривають вже скоро як рік.
 
   Ось вам приклад. Країна, в якій усі більш-менш відповідальні посади займають вихідці з армії та КДБ (а гебучість- вона пожиттєво), вважає себе нормальною демократією. Чудово, чи не так? А от керівництво нашої країни, де військового вдень із ліхтарем не знайдеш- хунта! Хоча ще донедавна хунтою вважалось воєнне тимчасове (чи й не дуже тимчасове) керівництво. От що значить творчий підхід!
 
   От і зі словом "фашизм" така ж метаморфоза. Якщо людина в своїй країні розмовляє своєю, а не російською, мовою- вона фашист. Бо "Гаварі па-чєлавєчєскі, вашу ету мову хєр паймєш!". І такого фашиста, звісно, повинен негайно вбити антіфашист. Хто це? Та елементарно: антіфашист розмовляє російською, має колорадську стрічку, а якщо ще й російський Аквафреш- то й вааще антіфашист. Бажано мати ще наколку з Гітлером та свастику. Головне завдання антіфашиста- захищати святую Московію, чи, використовуючи раніше затирену назву, Русь. В усьому світі.
 
   Цікаво, що зараз по усіх усюдах відбувається прямо якийсь фашистський ренесанс. У Лаврова спитайте, він розповість. І з душераздіраючими подробицями. І донька його, якщо спроможеться російською два слова докупи скласти, теж розкаже, як страшно живеться у наскрізь фашистському західному світі.
 
   Є, правда, стійкі друзі! Північна Корея, Куба, Гондурас, Науру...
Вони теж антіфашисти. Тільки слабенькі, бо дуже російських грошей хочуть. Може, тому й антифашисти, поки гроші в руках не тримають?
 
   Є, звісно, у "старшого брата" (теж цікава мовна аберація: це з Москви, значить, приїздили Київ будувати? Чи патріарх Московський до Києва православ’я привіз? Лічно, за сприяння Президента РФ?), є у нього, значить, і в нашій країні послідовники. Один з них спочатку: "Дєржітєсь, мужикі, чєрєз два мєсяца в Расіє будєм", а тепер миротворець- всратися і не жити. Чи оті, що "збережуть та відбудують", спочатку профінансувавши розруху, зброю та засланих козачків. Чи той, що завжди "країні потрібен", тільки неясно, на який хєр: що він, що синок, що брати його. Теж, блін, лінгвісти.
 
   Вони усі, звичайно, учьониє- повний триндець які. Спеціалісти, скажу більше: звьозди орального жанру. Ми, звісно, так не можемо, не вміємо, та й не дуже бажаємо: після них, оцих "героїв", назвати чорне білим та навпаки, це просто якийсь плагіат. Та у царині лінгвістики ще багато чого можна зробити і без перекручування змісту слів, наприклад, створювати нові, чи прилаштовувати старі слова до нових обставин. І є гарні результати! Одне слово, так зовсім, із матюка на ім’я власне перетворилося. Так що усе в науці лінгвістиці, та й не тільки в ній, у нас буде добре. Бо є гарні результати. І далі їх буде тільки більше. Бо ми- на своїй, Богом даній землі. І нікому її не віддамо. Ні за які гази. І кізячки донскіє не допоможуть. І "засланиє кізячки", що зараз в Раду лізуть. Ми переможемо, бо ми того варті.
 
   Ла-ла-ла-ла, Вовочка!
© Саня электрик [19.10.2014] | Просмотров: 3121
Метки: #Путін 

2 3 4 5
 Рейтинг: 46.2/37

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook