для старых юзеров
помнить
uk [ru]

Котлета по-київськи під "шансон"


Котлета по-київськи під
Віталік Кличко, мер породи боксер, призначив керувати культурною спадщиною Києва нікого. Я кажу „нікого”, оскільки в контексті культурної спадщини Києва Олександр Нікоряка і є ніхто. Нуль по Кельвіну, так само, як і його патрон, пан Кличко. Власне, „патрон” по відношенню до Кличка – це якось занадто сильно звучить. Скоріше - пустопорожня гільза, в яку можна посвистіти і викинути.
Я розумію, що двоє цих клоунів, які вміють без помилок написати „махіто”, найщиріше вважають себе продвинутими пацанами щодо культури. У всякому випадку достатньо продвинутими, щоби різати цей пиріжок – культурну спадщину – по живому.
Так от що я хочу сказати: призначення оцього лейб-мажора Нікоряки – це ніж гострий до горла Києва. І коли мені знову і знову говорять, що не можна критикувати владу в „такий момент”, то я на це хочу сказати: німці під час війни поводилися з культурною спадщиною Києва не так по-варварськи, як діючий окупаційний режим жлобів, починаючи з Чернівецького. Але навіть той психічно неврівноважений не діяв так тупо і наглюче.
Кличко ж своєю тупизною переплюнув всіх, навіть найгірші сподівання реалістів. Тому що якось хотілося вірити, що це нещастя, коли вже пожило в Європі, то хоч трохи навчилося цінити оту саму культурну спадщину. Бо ж мусить знати, як відновили з руїн німці Дрезден.
Але – ні, Віталя не такий. І наскільки органічно він виглядає в труселях на ринзі, настільки по-дебільному – в кріслі мера столиці України.
Кличко за своїми відбитими розумовими кондиціями – папуас, який волею якогось злого жарту попав у керівні органи державного рівня. Попав з єдиною метою – дзеркальця, буси, тепла ковдра, айфон, новий вігвам і швидкий кінь. Як будь-якому папуасу, для Віталі книжка, картина, елемент архітектури чи ще який подібний продукт – річ з дуже умовною цінністю, якщо таку не можна виразити цифірками.
Тому Клично зі своїм тупорилим приблатненим кодлом складає реальну загрозу місту Києву, оскільки весь Київ – це і є культурна спадщина національного масштабу, хто ще не усвідомив.
У всякому випадку двоє таких недоумків мені відомі. Одного з них ви знаєте дуже добре за його безсмертними афоризмами, а на другого можете полюбуватися на гламурному фото.
Знайомтеся, главний по культур-мультур Києва і окрєстностєй - Александр Fortado, собствєной пєрсоной! Як бачимо – там ще той парад на ліце. Бо є пінжак, а це - главная хформа. А як хформи нєту - і человєка нєту.
Що ж, з нетерпінням чекаємо його барвисту промову з висоти Лаврської колокольні.
А ви, кияни, запасайтеся поки що сємками і займайте перші місця на концертах Fortado. Вам же одного Поплавського було мало, щоби увійти в образ мешканців культурної столиці.
Да, і переходьте помалу на треніки і кеди. Бо у чєловєка всьо мусить бути гармонійне – і внєшность, і, так сказать – утроба.
Потому что ето же – Чє-ло-вєк!..
© sampo [30.09.2014] | Просмотров: 4566

2 3 4 5
 Рейтинг: 43.6/66

Комментарии доступны только зарегистрированным -> Увійти через Facebook



programming by smike
Администрация: [email protected]
© 2007-2024 durdom.in.ua
Администрация сайта не несет ответственности за
содержание материалов, размещенных пользователями.

Вхід через Facebook